Corsair Flash Voyager Mini 32 GB

Door: Jeroen Boer | 03 maart 2010 15:14

Review

Ruim een jaar geleden bespraken we de Corsair Flash Voyager Mini. Toen was de maximale opslagcapaciteit 8 GB, inmiddels is Corsair bij 32 GB beland. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met Flash Voyager Mini.

Het eerste dat opvalt aan de Flash Voyager Mini is dat de behuizing er ruim een jaar na de bespreking van het 8 GB model er nog steeds identiek uitziet. Hierover is dan ook niets spannends te melden. We zijn nog steeds gecharmeerd van de stevige behuizing. De usb-connector die tevens het flashgeheugen bevat, schuift in een harde behuizing die weer in een rubberen behuizing geplaatst is. De usb-connector zelf is wel van het zwakkere dunne type, dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats als de connector is uitgeschoven.

Uiterlijk heeft Corsair niets gewijzigd aan de Flash Voyager Mini.

Over de schrijfsnelheid van de Corsair Flash Voyager Mini 4 en 8 GB waren we in onze eerdere test niet zo te spreken. Corsair heeft dit bij de Flash Voyager Mini 32 GB gelukkig iets verbeterd. De leessnelheid is met 28,5 MB/s ten opzichte van de 20 MB/s bij de 8 GB versie flink hoger. Ook de schrijfsnelheid is verhoogd, al is 9 MB/s nog steeds niet bijzonder indrukwekkend. Op een grotere usb-stick bent u namelijk eerder geneigd om grote bestanden mee te nemen. Niets is zo vervelend als lang wachten tot uw film eindelijk naar de usb-stick is gekopieerd. Wij zouden de schrijfsnelheid eigenlijk minimaal graag verdubbeld zien.

Conclusie

Eigenlijk is er behalve de fors toegenomen opslagcapaciteit weinig veranderd aan de Corsair Voyager Mini. De lees- en schrijfsnelheden zijn iets verbeterd, maar we zien graag een veel hogere schrijfsnelheid. De Flash Mini Voyager is kortom een usb-stick die zich niet zo richt op snelheid, maar op het goed beschermd meenemen van uw data. De straatprijs ligt rond de 85 euro. Dit is een gangbare prijs voor een 32 GB usb-stick.

Corsair Flash Voyager Mini 32 GB

Straatprijs € 85,-

Info Corsair

Overige capaciteiten 4, 8 en 16 GB

Garantie 10 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Compact

Usb-connector goed beschermd als hij is ingeschoven

Minpunten

Lage schrijfsnelheid

0 Reactie(s) op: Corsair Flash Voyager Mini 32 GB

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.