Corsair K63 Wireless en K63 Lapboard: Gamen met het bord op schoot

Door: Stephan Overbeeke | 05 maart 2019 10:07

Corsair K63
Review

Traditioneel treffen we PC gamers zittend achter een bureau aan, maar gamen in de huiskamer wordt populairder dankzij nieuwe diensten als Shadow, of game stream hardware zoals de Nvidia Shield. Het enige wat dan ontbreekt is een oplossing om je toetsenbord en muis goed te gebruiken, en dat is precies waar Corsair de Corsair K63 Wireless en K63 Lapboard voor uitbrengt

Corsair K63 Wireless

Prijs € 129,-
Gewicht 1,1 kg
Switches Cherry MX Red
Aansluiting 2,4GHz (USB Dongle), Bluetooth 4.2
Compatibiliteit PC, Xbox One, Nvidia Shield
Extra’s Polssteun, Media Keys
Website www.corsair.com

Corsair K63 Lapboard
Prijs €69,-
Gewicht 1,85 kg
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Goed toetsenbord
  • Gamen met het bord op schoot
  • Minpunten
  • Accu niet vervangbaar
  • Accuduur met LED aan
  • Prijzig

Deze review draait om twee losse producten. De K63 Wireless (ca 130 euro) is een draadloos mechanisch toetsenbord, en als je hem in de K63 Lapboard accessoire (ca 70 euro) klikt verandert het geheel in een echte huiskamer oplossing. Het voordeel van deze split is dat je er ook direct een uitstekend draadloos toetsenbord voor bij je PC mee in huis haalt. En uitstekend is geen understatement, want Corsair’s K-series toetsenborden zijn al jaren terecht populair: kwalitatief uitstekend, een top aanslag dankzij Cherry MX mechanische switches, en voorzien van goede softwaremogelijkheden op gebied van o.a. Macro’s. De Corsair K63 Wireless is daar geen uitzondering op, en er zit zelfs een polssteun bij voor gebruik op je bureau.

De combinatie mechanisch gaming toetsenbord en draadloos komt niet veel voor omdat gamers normaliter niet willen inleveren op ruwe invoersnelheid en verlichting; twee zaken die juist heel stevig op een accu wegen. De snelheid zit wel snor, maar hoewel Corsair wel heeft gekozen om (blauwe) verlichting in de toetsen te bouwen schakelden we dat vrij snel uit gezien er met de verlichting een kleine 20 uur accuduur over blijft, ten opzichte van een veel mooiere 75 uur zonder. Nog altijd genoeg voor een aantal avonden gamen, maar met een lastig te vervangen accu kiezen we voor behoud van de levensduur en schakelen we de verlichting liever uit.

Corsair K63
Corsair K63
Corsair K63
Corsair K63

Van het bureau, naar je schoot

Met twee clips zet je de K63 Wireless stevig vast in het K63 lapboard, wat feitelijk niet meer is dan een groot blok kunststof voorzien van een groot kussen over de volledige onderzijde. Daardoor ligt hij comfortabel op schoot, en met een redelijk forse muismat aan de rechter kant is het gamen met het lapboard op schoot ook heel erg aangenaam. Kussentjes onder de armen, en gaan.

In de ervaring zelf laat K63 niets te wensen over, het maakt couch gaming een stuk meer nauwkeurig dan gamen met een controller, maar het is wel een product dat net bij je moet passen. Console gamers zijn hun controllers reeds gewend, en Game PC’s of game streamers in de huiskamer zijn een relatieve zeldzaamheid. Zoek je echter een dergelijke oplossing, dan doet dit precies wat je zou verwachten. Alternatieven zijn ook beperkt: Razer’s Turret is niet te koop, Roccat’s Sova is bedraad wat een stuk minder praktisch is, en non gaming alternatieven bieden niet de snelheid die de K63 combinatie biedt.

Corsair K63

Conclusie

De grootste hindernis is de prijs, want met 200 euro voor deze combinatie -en dan dien je nog een draadloze muis aan te schaffen- is hij verre van goedkoop. Hij doet zijn taak echter uitstekend, is kwalitatief keurig, je hebt er ook een uitstekend los toetsenbord aan voor bij je computer, en als je huiskamer gaming serieus wilt doen op PC, Xbox One of via streaming dan is dit een uitstekende oplossing.

0 Reactie(s) op: Corsair K63 Wireless en K63 Lapboard: Gamen met het bord op schoot

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.