CPU Speed Professional 3.0.4.3

Door: Martin Gijzemijter | 04 oktober 2011 16:08

Review

Wanneer u in winkel staat om een pc te kopen, ziet u allemaal mooie technische specificaties, die ook vaak een doorslaggevende rol spelen bij de keuze van de betreffende pc. Specificaties zoals de processorsnelheid. Maar hoe weet u of de geadverteerde snelheid ook echt wordt gehaald? CPU Speed Professional helpt u hierbij.

Er zijn talloze programma's op de markt die in de specificaties van uw pc duiken, zodat u kunt zien wat de status van uw systeem is, maar die zijn niet allemaal even gebruiksvriendelijk en eenvoudig. CPU Speed Professional is dat wel, maar dat is ook te danken aan het feit dat het programma niet zo heel veel meet. Sterker nog, het enige dat het programma voor u controleert is welke processorsnelheid er effectief gehaald wordt op de pc waarop u het programma draait. Dat kan handig zijn als u thuis wilt testen of u geleverd hebt gekregen wat u beloofd is, maar ook als de computer ineens heel traag is en u wilt controleren of de processor wellicht niet meer optimaal functioneert.

U meet de snelheid van uw processor

U voert een test snel en eenvoudig uit door te klikken op Test CPU Speed en vervolgens op Click here to test, waarbij het verstandig is om alle overige zware applicaties even uit te zetten voor een realistisch beeld. Wanneer de test is voltooid en u hebt de uitslag gekregen, dan kunt u klikken op Show CPU Details om te zien of uw score ook daadwerkelijk overeenkomt met de technische specificaties van de processor. Eventueel kunt u de score online plaatsen en vergelijken met andere prestaties in de wereld, maar dat heeft eigenlijk alleen maar het effect dat u zich realiseert dat er in de wereld veel snellere processors zijn dan de uwe.

De uitslag van de test kunt u vervolgens vergelijken met de specificaties van de processor.

Beperkt

CPU Speed Professional is een handig programma, maar echt veel kan het niet, en het lijkt meer entertainmentwaarde te hebben dan daadwerkelijk een functie. Het is eenvoudig, en het test inderdaad uw processorsnelheid, maar als u echt grondig wilt testen is een wat uitgebreider programma waarschijnlijk veel nuttiger.

CPU Speed Professional 3.0.4.3

Taal Engels

OS Windows 9x/ME/NT/2K/XP/2K3/Vista/7

Oordeel 7/10

Pluspunten

Een eenvoudigere interface kan bijna niet

Resultaten eenvoudig vergelijken met specificaties

Minpunten

Beperkte functionaliteit

0 Reactie(s) op: CPU Speed Professional 3.0.4.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.