CrossLoop 2.75

Door: Dirk Schoofs | 29 april 2011 12:05

Overige elektronica

CrossLoop is een programma om hulp op afstand te bieden. Wanneer bekenden u om hulp vragen, hoeft u ze niet telefonisch uit de brand te helpen, dit kan ook met CrossLoop.

Windows is voorzien van technologie om op afstand de besturing van een andere pc over te nemen, maar toch zijn er drie goede redenen om beroep te doen op CrossLoop. Ten eerste heeft de hulpaanvrager vaak te weinig ervaring met Windows om deze geïntegreerde functie aan te spreken, en als hij begint te zoeken wordt de verwarring alleen maar groter. Ten tweede werkt de freeware crossplatform. U kunt dus rustig met een Mac een Windows-vriend assisteren. Ten slotte bestaat er ook zoiets als een CrossLoop-netwerk waar experts van alle slag zitten, bij wie u om hulp kunt vragen.

Eenvoudiger dan dit kan een interface niet zijn.

Toegangscode delen

Wanneer beide partijen CrossLoop installeren, kunnen ze verbinding met elkaar maken door een simpel venstertje met een groen en een grijs tabblad. In een kinderlijk eenvoudig filmpje wordt online uitgelegd hoe Bob de besturing van zijn computer door handige Julie laat overnemen. U hoeft slechts de toegangscode mee te delen aan de andere partij en daarna samen op de knop Verbinden te klikken. Indien u liever hebt dat de andere gewoon even meekijkt op uw scherm, kunt u dat bij de verbinding aangeven. De helper kan dan zelf geen handelingen op uw systeem uitvoeren. Bovendien is er een knop Omwisselen waardoor u de rollen omdraait.

CrossLoop versus TeamViewer

In de gratis versie is het niet mogelijk om bestanden rechtstreeks via CrossLoop naar elkaar door te sturen. Daarvoor moet u upgraden naar CrossLoop Home of Pro. Met het vergelijkbare programma TeamViewer dan dit wel. Bovendien overklast TeamViewer de concurrent ook in zijn mogelijkheden om via de webcam met elkaar te communiceren of om conferentie-chats te houden. Bij CrossLoop is het expertnetwerk dan weer een positief punt.

Expertnetwerk

Via het raderknopje op de tabbladen van CrossLoop komt u bij de functie Zoek Helper. Op die manier belandt u op de website met profielen, waar u door middel van een zoekfunctie de expert vindt voor de materie waarmee u in de knoop zit. In de Advanced Search Options op de site zult u zelfs een heleboel Nederlandstalige experts aantreffen. Bij ieder profiel leest u hoeveel hulpsessies iedere expert achter de rug heeft en hoe hoog zijn of haar waardering is. Deze mensen doen dit niet gratis. Bij ieder profiel leest u de prijs van deze bijstand, waarop CrossLoop trouwens commissie pakt. Dit brengt u misschien op het idee om uzelf in te tekenen als expert, zodat u dan toch iets meer overhoudt dan de volgende fles wijn waarop uw dankbare vrienden u meestal trakteren.

U ziet meteen met welke experts u onmiddellijk kunt chatten.

CrossLoop 2.75

Freeware

Taal Nederlands

Download 2,1 MB

OS Windows XP/Vista/7/Mac OS X 10.4 (of hoger en Intel Processor)

Systeemeisen 128 MB RAM

Maker CrossLoop

Oordeel 8/10

Pluspunten

Overzichtelijke interface

Het expertnetwerk is een handige oplossing voor gecompliceerde problemen

Minpunten

Geen bestandsoverdracht in de gratis versie

Reclame in gratis versie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: CrossLoop 2.75

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.