Cyberduck 4.2.1

Door: koen-vervloesem | 29 februari 2012 15:39

Review

Downloadt en uploadt u vaak bestanden via ftp, WebDAV en andere protocollen? Bijvoorbeeld voor uw website, bestandsserver of cloudopslagdienst. Dan biedt Cyberduck u een mooie oplossing: met zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide mogelijkheden maakt het uw leven heel wat eenvoudiger.

Cyberduck is van oorsprong een Mac-programma, maar bestaat sinds versie 4 ook voor Windows. Het biedt u de mogelijkheid om in één interface niet alleen te verbinden met ftp-servers (inclusief het versleutelde ftps), maar ook met heel wat andere protocollen: sftp, WebDAV (waaronder Box.net), Amazon S3, Google Cloud Storage, Windows Azure, Rackspace Cloud Files en het geeft u zelfs toegang tot Google Docs.

De bladwijzers geven u snelle toegang tot uw favoriete online locaties.

Terwijl u aan het downloaden bent, toont het icoontje van Cyberduck in de taakbalk het aantal transfers dat nog bezig is, wat handig is om te weten wanneer u klaar bent. U kunt ook een lokale met een online directory synchroniseren en Cyberduck toont u dan een preview van de bestanden die verschillen. Handig is ook de integratie met externe programma's. Zo kunt u een html-pagina op uw webserver waartoe u via ftp-toegang hebt, rechtstreeks in de interface van Cyberduck openen in een lokale toepassing zoals Kladblok, WordPad of Dreamweaver om de inhoud te wijzigen.

Amazon S3 en Google Docs

Voor wie van cloudopslag gebruik wil maken, is Amazon S3 (Simple Storage Service) een interessante en goedkope optie. S3 is echter niet op eindgebruikers gericht en wordt vooral onder de motorkap van heel wat online back-updiensten gebruikt. Dankzij Cyberduck kunt u S3 echter heel eenvoudig benaderen alsof het een harde schijf is. Zelfs geavanceerde functies als encryptie (met AES) en versiebeheer zijn hier in te stellen. Met die laatste functie worden automatisch vorige versies van een bestand bijgehouden wanneer u een nieuwe versie uploadt, waardoor u later kunt terugkeren naar een vorige versie.

Cyberduck toont u heel overzichtelijk uw downloads.

Een andere leuke ondersteunde dienst is Google Docs. Hiermee krijgt u toegang tot alle documenten, spreadsheets en presentaties die u in Google Docs hebt opgeslagen, inclusief vorige versies. Helaas zijn documenten die anderen met u gedeeld hebben niet toegankelijk, tenzij u ze in Google Docs aan een collectie toegevoegd hebt. Cyberduck bevat wel nog wat schoonheidsfoutjes. Zo slagen we er niet in om een afgebroken download verder te zetten zonder opnieuw te beginnen, iets wat het programma wel belooft. Ook de installatie van Cyberduck brak op onze 64bit-installatie van Windows af met een cryptische foutmelding die pas verdween nadat we zelf de .NET 4.0 Client afzonderlijk geïnstalleerd hadden.

Cyberduck 4.2.1

Freeware (opensource)

Taal Nederlands

Download 13,3 MB

OS Windows XP SP3/Vista/7; Mac OS X 10.5 of hoger

Systeemeisen .NET 4.0 Framework

Maker David Kocher en Yves Langisch

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijke en Mac-achtige interface

Integratie met Google Docs en Amazon S3

Geavanceerde mogelijkheden

Minpunten

Installatie loopt mis

Schoonheidsfoutjes

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Cyberduck 4.2.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.