CyberLink PowerDirector 9 Ultra 64

Door: evi-maquoi | 22 december 2010 10:04

Review

Net zoals bij software voor fotobewerking is het aantal programma’s voor videomontage al lang niet meer bij te houden. Hebt u niet voldoende aan een gratis programma met beperkte functies? Dan biedt CyberLink PowerDirector 9 Ultra 64 misschien wel een oplossing. Met dit programma kunt u snel maar secuur HD-video monteren en gebruik maken van vele professionele video-effecten.

Wilt u net zoals een professional een uitgebreid scala mogelijkheden wanneer u uw films gaat monteren? Dan kunt u PowerDirector 9 Ultra64 van CyberLink eens proberen. Nadat u uw videofragmenten en foto’s hebt ingevoerd, kunt u ze bewerken en op de juiste plek op het storyboard zetten. Visuele verbeteringen toevoegen zoals beeldstabilisatie, het aanpassen van de witbalans of ruisonderdrukking behoren eveneens tot de mogelijkheden. Vervolgens hebt u een uitgebreid arsenaal overgangen en effecten ter beschikking. Split-screens en beeld-in-beeldeffecten zitten eveneens in het pakket verwerkt. Wilt u ook het geluid onder handen nemen? Het bewerken van het geluid kan erg eenvoudig via de bijbehorende WaveEditor. De interface van PowerDirector 9 is overzichtelijk en volledig naar uw hand te zetten. Ook over de snelheid van beeldverwerking hebben we absoluut niet te klagen. Dit Engelstalige softwarepakket maakt het mogelijk om videobewerkingen erg snel uit te voeren dankzij een functie die het bedrijf TrueVelocity noemt. U kunt namelijk vrijwel het volledige geheugen en processorkracht van uw computer gebruiken voor uw videomontage.

De mogelijkheid om video te bewerken is eenvoudig, maar doeltreffend.

Delen en branden

Bent u klaar met uw montage? U kunt uw filmpje uploaden naar de zogenoemde DirectorZone van CyberLink en er resultaten bekijken en contact leggen met andere PowerDirector-gebruikers. Uiteraard is het ook mogelijk om uw fragmenten te uploaden naar populaire diensten zoals YouTube en Facebook. Exporteren naar het ideale formaat voor uw iPod, Android-mobiel, iPad of PSP behoort eveneens tot de mogelijkheden. Op schijf branden kan in verschillende formaten: van klassieke dvd tot AVCHD-dvd of Blu-ray.

In een handomdraai maakt u een mooi dvd-menu.

Conclusie

Wie een krachtig videomontageprogramma in huis wilt halen, kan CyberLink PowerDirector 9 Ultra 64 zeker overwegen. Het programma beschikt over heel wat interessante tools en is behoorlijk gebruiksvriendelijk. U hebt er echter wel een krachtige machine voor nodig, want de systeemeisen zijn niet mals. Wilt u iets minder geld uitgeven? Hebt u geen behoefte aan Full HD-previews en ondersteuning voor het schrijven van Blu-ray- en AVCHD-schijven? Dan kunt u beter kiezen voor de iets goedkopere versie CyberLink PowerDirector 9 Deluxe. Dit pakket kost twintig euro minder.

CyberLink PowerDirector 9 Ultra 64

Prijs € 89,99

Taal Engels

Download 596 MB

Proefversie 30 dagen (gelimiteerde functies)

OS Windows XP SP2/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 3 GB RAM (32 bit) of 6 GB RAM (64 bit), 5 GB harde-schijfruimte

Maker CyberLink

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Werkt snel dankzij de TrueVelocity Accelerator

Audio bewerken met CyberLink Wave Editor

Waslijst effecten, dvd menu’s en sjablonen voor diavoorstellingen

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Heel veel geheugen nodig

0 Reactie(s) op: CyberLink PowerDirector 9 Ultra 64

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.