Dit zijn D-Link's nieuwe routers en 180 graden panorama-camera

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 22 februari 2016 09:56

Internet & Thuis

Dat D-Link meer kan dan alleen snelle routers maken, wisten we al een tijdje. Het bedrijf komt op het Mobile World Congress bijvoorbeeld met een panorama-camera die in 180 graden kan opnemen. Ook komen er twee nieuwe, snelle routers op de markt.

Het is de eerste draadloze AC-camera die real-time 180 graden-beeld mogelijk maakt, en hoewel dat klinkt als een hele mond vol, is het simpel uit te leggen: een live beveiligingsfeed van je huis, op panorama-formaat. Lees ook: 10 tips om de beste router te vinden.

De Wide Eye HD 180˚ Panorama Camera (DCS-960L), zoals de camera voluit heet, kan een volledige kamer filmen, omdat hij de volle 180 graden in één keer op beeld krijgt. Zo heb je geen last meer van bewegende camera's of blinde hoeken.

De DCS-960L komt beschikbaar in mei van dit jaar en heeft een adviesprijs van 199 euro meegeregen.

Routers

Maar D-Link staat natuurlijk vooral bekend om zijn routers, en ook daarvan zijn tijdens MCW 2016 twee nieuwe gepresenteerd. De AC1900 EXO Wi-Fi Gigabit Router (DIR-879) en de AC1750 EXO Wi-Fi Gigabit Router (DIR-869) zorgen voor een goed signaal door het hele huis, aldus D-Link.

Beide apparaten kunnen snelheden tot 1300 Mbps halen. Door krachtige versterkers en wat slimme snufjes heb je altijd het snelst mogelijke internet. Beide routers zijn vanaf mei te koop, de DIR-879 vanaf 199 euro, zijn kleine broertje vanaf 159 euro.

1 Reactie(s) op: Dit zijn D-Link's nieuwe routers en 180 graden panorama-camera

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 februari 2016 15:50 Kasander
  Beetje ERG gewaagde uitspraak om te beweren dat je router door HEEL het huis een goed signaal geeft. Ik ken namelijk huizen die zo gebouwd zijn dat het signaal alleen d.m.v. Powerlines geregeld kan worden. Verder slaat een wifi-signaal na een kamer gelijk bijna dood. Die mensen waren wel blij dat ze eindelijke (bijna) overal wifi hadden maar ook minder blij toen ze de rekening kregen!
  -
  -
  Kan je een bedrijf als D-Link er aansprakelijk op stellen als de uitspraak niet juist blijkt te zijn?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.