Davilex Bank Offline Deluxe

Door: kees-krick | 10 juni 2011 13:16

Review

Inzicht in uw financiën is allang geen kwestie meer van bonnetjes en bankafschriften intikken. Digitale huishoudboekjes, zoals Bank Offline van Davilex, maken het mogelijk bestanden met transactiegegevens via online bankieren op te halen en deze te laten verwerken door een digitaal huishoudboekje. Zo beschikt u altijd over de laatste stand van uw inkomsten en uitgaven.

Om te kijken of het programma iets voor u is, kunt u het programma dertig dagen gratis uitproberen. Opmerkelijk is dat deze probeerversie alleen via een aparte website is te downloaden en niet genoemd wordt in het productoverzicht op de website van Davilex zelf. Wat ook opvalt, is dat het programma er wat gedateerd uitziet. Nu is een flitsende interface niet cruciaal, maar het programma is niet echt met de tijd meegegaan. Ook aan functionaliteit lijkt er weinig veranderd sinds eerdere tests jaren geleden.

Administratie inrichten

De eerste stap is het maken van een administratie. U geeft de gezinssamenstelling en enkele basisgegevens op. Dit bepaalt welke posten er aangemaakt worden voor het rubriceren van uw transacties. Daarna is het tijd om transactiegegevens te importeren. Dat kan door deze op te halen bij de bank of door een lokaal bestand aan te wijzen. Tijdens importeren kunnen transacties aan relaties en posten gekoppeld worden. Helaas laat de automatische toewijzing steken vallen. Zelfs overbekende bedrijfsnamen, duidelijk leesbaar in transacties, worden niet herkend. Dit handmatig toewijzen is een fiks karwei. Na afloop verschijnt een statusoverzicht.

Financiële toekomst

Inherent aan het werken met internetbankrekeningen is dat transacties niet handmatig opgevoerd kunnen worden. Splitsen en verwijderen mag wel, het maken van aanpassingen slechts beperkt. Wel kunt u verwachte transacties invoeren, zodat vooraf een inschatting maakt hoeveel u maandelijks overhoudt. Dit kunnen repeterende transacties zijn, handig voor zaken als energie, huur of hypotheek. Als uw bank het ondersteunt zijn ook betaalopdrachten in te voeren. Via reserveringen kunt u aan spaardoelen werken. Door een begroting te maken, ziet u in hoeverre uw financiële verwachtingen overeenkomen met de daadwerkelijke inkomsten en uitgaven. Een begroting kan gebaseerd zijn op al aanwezige transactiegegevens, of mag u vanaf scratch opbouwen.

Het programma zit niet ingewikkeld in elkaar en werkt naar behoren.

Conclusie

Het programma werkt op zich naar behoren. Wel ziet het er gedateerd uit. Mocht u twijfelen, dan kunt u op de website terecht van een 30-dagen probeerversie.

Davilex Bank Offline Deluxe 2.1.3.201

Prijs € 24,95 eerste jaar, daarna € 9,95 per jaar

Taal Nederlands

Medium 6 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen minimaal Pentium I, 16 MB geheugen, 30 MB schijfruimte, beeldscherm 800x600

Maker Davilex Business

Oordeel 6/10

Pluspunten

Ingebouwde (beknopte) helpfunctie

Begrotingen

Toekomstige transacties

Minpunten

Programma oogt verouderd

Automatisch toekennen tijdens importeren gebrekkig

Gegevensbestand niet versleuteld

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Davilex Bank Offline Deluxe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.