5 bijzondere slimme gadgets

Door: Justin Doornekamp | 08 juni 2019 18:07

Blog

Veel slimme gadgets zijn ontworpen om je leven wat makkelijker te maken en diverse producten zijn bijna onmisbaar geworden in huis. Wat te denken van Nest, de slimme thermostaat van Google? Of van de vele slimme speakers met verschillende spraakassistenten? Het zijn slimme gadgets die we allemaal kennen. Er zijn echter ook genoeg onbekende gadgets, die even zo handig zijn. Wij zetten er vijf op een rijtje.

1. Weber iGrill mini

We hebben het al even gehad over een thermometer, maar deze Weber iGrill meet niet de kamertemperatuur, maar de temperatuur van je vlees of andere barbecuegerechten. Dankzij het bereik van circa 50 meter, kan de Weber iGrill Mini je vlees in de gaten houden, terwijl jij je handen vrij hebt om andere gerechten klaar te maken. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe je tablet of smartphone checken.

2. Xiaomi HHCC - Flower Care

De Chinese fabrikant Xiaomi maakt niet alleen smartphones, tablets en wearables, maar ook interessante gadgets, waaronder de Flower Care. Deze gadget moet voorkomen dat je bloemen en planten slap gaan hangen, door ze continu te monitoren en te verzorgen. Hoe het werkt? Zoek je plant(en) op in de database en krijg via de Bluetooth-sensor en mobiele app direct inzicht in de temperatuur, hoeveelheid vocht, voeding en licht die je plant(en) krijgen. Ook de geschiedenis wordt netjes bijgehouden zodat je op tijd kan ingrijpen als er te lang geen water is gegeven of er te weinig zonlicht aanwezig is.

3. Muse: The Brain Sensing Headband

Een “breinsensor” is niet echt het juiste woord om de Muse te omschrijven. Denk eerder aan een persoonlijke meditatie-assistent. Stop je oordopjes in je oren, start de bijhorende meditatie-app op en sluit je ogen om een sessie te starten. Tijdens de meditatie meet Muse je breinactiviteit: hoe kalm is je brein werkelijk? Op basis van deze meting bepaalt de slimme hoofdband welke natuurgeluiden je te horen krijgt. Ben je volledig kalm, dan hoor je de rustgevende geluiden van bijvoorbeeld de regen. Word je toch wat onrustig, dan zal Muse dat doorhebben, waardoor de natuurgeluiden wat heftiger worden, waardoor je je aandacht weer terug kunt brengen naar de meditatie. Na de sessie, zie je allerlei gegevens en kun je nieuwe doelen stellen.

4. Circle with Disney

Bang dat je kinderen verkeerde dingen zien op internet of te veel uren online zijn? Installeer de Circle with Disney in je thuisnetwerk: het apparaat blokkeert content voor volwassenen op de computers en smartphones van je kinderen en beperkt hun wifigebruik tot een bepaalde tijd. Met één vingertik op je smartphone stel je online limieten in of maak je het internet helemaal onbereikbaar voor je kinderen. Handig! Let er wel even op of je router deze gadget ook ondersteunt.

5. Blink XT

De Blink XT is ooit begonnen als Kickstarter-project en moest een goedkoop alternatief worden op de bestaande beveiligingscamera's. Dat lukte: Amazon zag er brood in en kocht het project op. En niet zonder reden. De beveiligingscamera werkt op slechts twee AA-batterijen en die kunnen wel tot twee jaar meegaan. De Blink XT is gemaakt om de meest heftige weersomstandigheden aan te kunnen, waardoor de camera een duurzame optie is.

0 Reactie(s) op: 5 bijzondere slimme gadgets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.