De 5 meest revolutionaire tech-producten van 2018

Door: Justin Doornekamp | 23 december 2018 16:59

Blog

Elektronicafabrikanten mogen graag een revolutie ontketenen, alles om de consument aan zich te binden. Dat moet ook wel: producten gaan steeds langer mee en consumenten zijn minder vaak geneigd om direct naar de winkels te rennen als er een nieuw apparaat op de markt verschijnt. Dit leidt ertoe dat elektronicafabrikanten anders zijn gaan denken over hoe we onze huidige apparatuur gebruiken. Als gevolg ontstaan er interessante tech-producten. Wij sommen er vijf op.

1. Apple Watch 4

Het laatste slimme horloge van Apple, is niet zomaar een opvolger van de Apple Watch 3. De hartsensor is de reden dat velen de vierde editie van het horloge besteld hebben. De nieuwe optische hartslagmeter is niet alleen in staat om je hartslag te meten, maar kan ook waarnemen wanneer je hart niet voldoende zuurstofrijk bloed naar je hart pompt. Je hebt dan last van een hartritmestoornis, en dat kan levensbedreigend zijn. Nog briljanter is de mogelijkheid om een hartfilmpje te laten maken, oftewel een ECG. Dit hartfilmpje kun je vervolgens exporteren en als PDF meenemen of sturen naar je huisarts. Helaas werkt deze optie vooralsnog enkel in de Verenigde Staten.

Apple Watch 4
De hartsensor in de Apple Watch 4 is revolutionair te noemen.

2. Opvouwbare smartphone

Is het een tablet of een telefoon? De opvouwbare smartphone is eerder een combinatie van beide: uitgeklapt heb je de beschikking over een groot scherm, maar zodra je je toestel opvouwt heb je drie schermen: aan de voor-, zij- en achterkant. Je hebt een flexibeler toestel in handen en vooral voor zakelijk gebruik zijn de voordelen daarvan legio. Je hebt een groter scherm om aan te werken, hetgeen multitasking een stuk aangenamer maakt, en tegelijk blijft het toestel in je broekzak passen. Een aparte tablet naast je smartphone is dus niet meer nodig. Bovendien is er extra ruimte voor hardware en door de grootte van het toestel hebben fabrikanten meer ruimte om bijvoorbeeld een grotere batterij in het toestel te stoppen.

3. Oprolbare tv van LG

Niet alleen de smartphone moet een flexibeler toestel worden, ook de televisie zoals we die nu kennen zal niet meer hetzelfde zijn over enkele jaren. Als het aan LG ligt, althans. Het bedrijf ontwerpt een televisiescherm dat je kunt oprollen als een poster. Kijk je geen televisie, dan rolt het scherm zich vanzelf op en verdwijnt het in de geïntegreerde soundbar. Een voordeel daarvan is dat je de televisie makkelijk mee kan nemen en dat je niet meer in de woonkamer naar een tv hoeft te kijken als je deze niet gebruikt. Of dat genoeg is om consumenten over te halen de oprolbare tv van LG in huis te halen, valt nog te bezien.

Niet alleen de smartphone moet een flexibeler toestel worden, ook de televisie.

4. Kleinste 1TB usb-stick ter wereld

Klein en compact lijkt wel het codewoord van 2018, want ook de revolutionaire gadget van Sandisk is niet groter dan je vinger. Het bedrijf maakte naar eigen zeggen de kleinste usb-stick met een opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB ter wereld. Het prototype beschikt over een usb-c-aansluiting, waardoor je de stick ook kunt gebruiken op een nieuw model MacBook en op sommige smartphones. Het is niet bekend of en wanneer Sandisk de stick in productie gaat nemen, wanneer hij te koop is en wat hij moet gaan kosten.

Zoveel opslag op zo'n kleine USB-stick: alleen SanDisk krijgt het voor elkaar.

5. Bezel-free Kit

Gamers zullen onder de indruk zijn van de Bezel-free Kit van ASUS. Het bedrijf speelt met zijn nieuwe monitoren ook in op een trend in smartphoneland: zoveel mogelijk scherm en zo weinig mogelijk randen. Als je meerdere monitoren naast elkaar hebt staan, kan het vervelend zijn dat je altijd een rand tussen de schermen overhoudt. De opzetstukjes van de Bezel-free Kit reflecteren het beeld van beide monitoren, waardoor de illusie ontstaat dat de schermen in elkaar overlopen. De Bezel-free Kit werkt op alle monitoren en is geschikt voor het plaatsen tussen drie monitoren. Een prijs voor de kit is nog niet bekend, maar ASUS meldt wel dat het product dit jaar nog wordt uitgebracht.

Beeldschermen lopen perfect in elkaar over met de Bezel-free kit.

0 Reactie(s) op: De 5 meest revolutionaire tech-producten van 2018

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.