De 8 beste NAS-systemen die je nu kunt kopen

Door: redactie-computertotaal | 12 september 2015 09:42

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Synology DS415play

De DS415play is een grote NAS die zijn harde schijven verstopt achter een groot glimmend front dat echter eenvoudig kan worden verwijderd. De behuizing is van kunststof net als de trays waar de schijven in geplaatst moeten worden en is dus wat simpel. Wat voor een eindgebruiker al snel een dure aanschaf is, is voor Synology duidelijk een instapper.

Een koopje is het niet, maar de DS415play van Synology is een prima NAS.

Verder is de DS415play gewoon een prima NAS die met vier schijven ruimschoots opslagruimte biedt en ook alle mogelijkheden om de data extra te beveiligen tegen hardwarefalen via RAID. Met het ruime aanbod aan apps en packages kan de NAS bovendien zeer veelzijdig worden ingezet en uitgebreid met functies die niet out of the box aanwezig zijn.

Zoek je een echte Synology met vier schijven dan is dit een prima NAS. Synology zou nog wel eens moeten kijken naar wat er nu gevraagd wordt van een NAS die zo nadrukkelijk inzet op multimedia-streaming. Wij denken dat een HDMI-uitgang een welkome aanvulling zou zijn.

Lees hier de volledige review van de Synology DS415play.

WD My Cloud EX4100

WD heeft drie NAS-series: de My Cloud voor persoonlijk gebruik, de My Cloud EX voor veeleisende gebruikers en de My Cloud DL voor bedrijven. De door ons geteste My Cloud EX4100 is het model met vier schijven voor veeleisende gebruikers. WD levert de My Cloud EX4100 zowel met als zonder harde schijven.

Ben je een veeleisende gebruiker? Dan is de My Cloud zeker het overwegen waard.

Opvallend is dat WD op een lege behuizing twee jaar garantie geeft terwijl je op een variant met meegeleverde schijven drie jaar garantie krijgt. Ruim duizend euro kost de door ons geteste uitvoering van de My Cloud EX4100. Daarvoor krijg je er wel 16 TB opslagruimte bij. Uiteraard maakt WD gebruik van de eigen voor NAS ontworpen Red-schijven. Koop je de WD EX4100 met minder opslagcapaciteit of zelfs zonder schijven, dan daalt de prijs uiteraard flink.

Het is een NAS die zeer geschikt is voor wie vooral snel een eigen cloud wil bouwen, zijn gegevens goed beveiligd wil kunnen opslaan en niet direct geïnteresseerd is in het uitbreiden van de functionaliteit van de NAS door allerlei packages te installeren.

Lees hier de volledige review van de WD My Cloud EX4100.

1 Reactie(s) op: De 8 beste NAS-systemen die je nu kunt kopen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 september 2015 15:59 Anoniem
  Heb een wd-my-cloud aangeschaft. Werkt perfect. Waarom is deze dan niet één van de betere???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.