De 8 beste NAS-systemen die je nu kunt kopen

Door: redactie-computertotaal | 12 september 2015 09:42

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Netgear ReadyNAS RN202

Van buiten is de Netgear ReadyNAS RN202 niet veranderd ten opzichte van zijn voorganger. De RN202 is de verbeterde versie van de sympathieke RN201 waarmee het bedrijf enkele jaren geleden een hernieuwde en succesvolle poging deed op de NAS-markt.

De R202 werkt op een onbekende chip en heeft 2GB aan RAM-geheugen.

De RN202 baseert op de nog onbekende 1,4 GHz dualcore ARM-processor van Annapurna Labs, een processorfabrikant uit Israël. De prestaties die de processor neerzet zijn in ieder geval prima, het is de een na snelste in de test. De RN202 beschikt over twee netwerkpoorten, wat handig is als je thuis meerdere netwerken hebt.

De poorten zijn in dien je een switch hebt die dit ook ondersteunt te koppelen tot één verbinding van twee gigabit voor nog betere prestaties. De zeer ruime 2GB geheugen biedt voldoende ruimte om de NAS flink aan het werk te zetten.

Lees hier de volledige review van de Netgear ReadyNAS RN202.

Netgear ReadyNAS RN204

Aan de hardware zal het niet liggen. De Netgear ReadyNAS RN204 heeft dezelfde onberispelijke behuizing als de overige NAS-apparaten van dit merk. We zien hoogwaardige materialen en stevige metalen trays met een prachtig systeem om de schijven zonder schroeven te plaatsen.

Net als bij de R202 is de 2GB aan RAM een fijne feature..

Qua aansluitingen krijg je twee netwerkpoorten, één usb 2.0, twee usb 3.0 en één eSATA-aansluiting. Interessant is het LCD-schermpje met statusinformatie en gegevens over het IP-adres van de NAS. De RN204 is gebaseerd op de nog onbekende 1,4 GHz dualcore ARM-processor van Annapurna Labs. Vooral de 2GB RAM-geheugen is een pluspunt van de NAS die je daardoor gerust wat zwaarder kunt belasten.

De gegevens op de NAS worden beschermd door wat Netgear de vijf lagen van bescherming noemt. Behalve RAID tegen hardwarefalen zijn dat permanente snapshots voor bestandsherstel, realtime antivirus tegen malware, bitrot-bescherming tegen verval van mediabestanden en gratis cloud-backup.

Lees hier de volledige review van de Netgear ReadyNAS RN204.

1 Reactie(s) op: De 8 beste NAS-systemen die je nu kunt kopen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 september 2015 15:59 Anoniem
  Heb een wd-my-cloud aangeschaft. Werkt perfect. Waarom is deze dan niet één van de betere???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.