De beste browser-extensies

Door: wouter-diemen | 30 augustus 2011 14:43

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Het is oorlog. Browseroorlog om precies te zijn. Firefox, Internet Explorer en Google Chrome strijden om uw gunst. Het geeft u de mogelijkheid om te kiezen uit vele smaken. En u hebt nog veel meer keuze uit handige extensies die internetten nog veel plezieriger maken. In dit artikel zetten we de beste extensies voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome voor u op een rij.

1. Internet Explorer

 

1. Internet Explorer

We beginnen met Internet Explorer. Hebt u deze browser nog niet op uw computer staan? Ga dan naar: Microsoft en kies uw taal. Vervolgens kunt u kiezen of u het bestand wilt uitvoeren. Kies Ja en start de download. Inmiddels is versie 9 van deze browser gelanceerd.

2. Plug-ins zoeken

Op Internet Explorer Addons vindt u alle extensies. Klik links onderin op Invoegtoepassing zoeken. Op de volgende pagina ziet u een hele lijst met beschikbare plug-ins staan. U kunt kiezen uit een aantal categorieën, zoals Muziek, Nieuws, Winkelen en Reizen.

Op www.ieaddons.com vindt u veel handige plug-ins.

3. Zoeken met Google

Natuurlijk kan zoekgigant Google niet ontbreken in uw browser als extensie. Klik rechtsonder in het beeld op het pijltje naar rechts en blader door totdat u het logo van Google tegenkomt. Klik hierop en daarna op Click to Install. Binnen een paar tellen is de extensie aan uw browser toegevoegd. Als u nu rechts op het pijltje in de adresbalk klikt ziet u onder in het venster een knop met een G staan. Klik op deze knop en zodra u begint te typen in de adresbalk in Internet Explorer zoekt u meteen met Google. Typ bijvoorbeeld eens uw naam en druk op Enter. U ziet in het venster nog wel het icoontje van de zoekmachine Bing staan, deze staat standaard aan. Bing zorgt niet voor de meest optimale resultaten, temeer omdat de zoekmachine nog gericht is op de Verenigde Staten. Het icoontje van Bing kunt u uitschakelen. Ga naar Tools / Manage Add-ons, klik op Search Providers en klik op het Google-icoontje en zet een vinkje voor: set as default. Vanaf nu zoekt u standaard met Google.

U kunt in het vervolg een zoekopdracht in uw adresbalk typen.

4. Nederlandse extensies

U begint altijd op de Nederlandse plug-in site. Hier vindt u veel verschillende extensies van Nederlandse bedrijven zoals de Telefoongids, Marktplaats en nieuwssite Nu.nl. We hebben een aantal extensies geprobeerd, maar het aanbod is mager en in een paar gevallen viel de kwaliteit tegen. Daarom loont het om even een kijkje te nemen op de site met extensies in de Verenigde Staten. Boven in de blauwe balk ziet u Nederlands staan. Klik hierop en er verschijnt een venster met veel meer landen. Kies hier voor Verenigde Staten. Klik op Get add-ons en u kunt kiezen uit ruim 800 extensies.

5. Silverlight

Als u regelmatig video's bekijkt op internet is het handig om de Silverlight plug-in te installeren. Klik op het Silverlight-icoon in de lijst met extensies en klik op Click to install. U komt helaas op een andere website terecht maar rechtsboven in beeld kunt u op Download Silverlight plugin klikken. Klik op Download en kies daarna voor Run. Silverlight wordt nu geïnstalleerd, herstart na installatie uw browser, daarmee is de installatie voltooid. Als u bijvoorbeeld op NOS.nl het laatste nieuws wilt bekijken dan kunt u zonder problemen de uitzending starten.

Ook de Silverlight-plug-in staat in de lijst met extensies.

6. Extensies verwijderen

Wilt u uw extensies verwijderen? Dit kan gelukkig op een gemakkelijke manier. Ga naar het menu Tools en kies Manage Add-ons, zoek de add-on die u geïnstalleerd hebt en klik op Remove. Klik vervolgens op Sluiten om het venster weer te sluiten.

In het venster Manage Add-ons hebt u al uw extensies in een overzicht.

Add-ons, plug-ins of extensies?

In dit artikel spreken we over add-ons, extensies en plug-ins. Hoewel de betekenis van de termen bij elkaar in de buurt ligt, is er een verschil. Add-ons zijn eigenlijk alle extra's voor uw browser, inclusief plug-ins en extensies. Plug-ins zijn tools voor uw browser die u kunnen helpen met het uitvoeren van één specifieke functie, zoals het afspelen van filmpjes. Extensies zijn uitbreidingen van functionaliteit van uw browser.

0 Reactie(s) op: De beste browser-extensies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.