De beste smart home producten van 2019

Door: Roel Stortelder | 30 december 2019 10:18

Philips Hue
Review

Slimme apparaten waren misschien wel de grootste hype van 2019. Van deurbellen tot digitale assistenten, in vrijwel elk huis is een slim apparaat te vinden. Vandaag bespreken we de beste smart home producten van het afgelopen jaar.

Google Nest Hub

Smart speakers zoals de Google Home Mini vind je in steeds meer huishoudens terug, maar het gebrek aan visuele informatie is een flinke beperking. Sommige informatie wordt nou eenmaal beter overgedragen in de vorm van geschreven tekst, een plaatje of zelfs een filmpje. De Google Nest Hub voegt een beeldscherm en camera toe, waardoor het apparaatje opeens veel meer functionaliteit heeft gekregen. De integratie met Google Nest maakt dit ook de ideale basis voor Google’s smart home camera’s en deurbellen.

Google Nest Hub

Nest Hello

Eén van de vele apparaten die je in combinatie met de Google Nest Hub kan gebruiken is de Nest Hello deurbel. Naast de bekende features zoals een camera waarmee je kunt zien wie er voor je deur staat en de optie om de deurbel als beveiligingscamera te gebruiken, biedt de Hello nog een extra. Deze deurbel is namelijk in staat om gezichten te herkennen en kan je een berichtje sturen als een bekend persoon voor je deur staat. Anders dan bij veel andere camera’s met gezichtsherkenning, bouwt de Nest Hello een eigen database van gezichten op zonder de hulp van een internet-database.

Philips Hue

Er zijn tientallen merken die elk hun slimme verlichting hebben uitgebracht, maar de Hue-lampen van het Nederlandse merk Philips zijn nog altijd koning. De lampen hebben een hoge helderheid en prachtige kleuren, maar het grootste voordeel zit hem in de besturing. De integratie met onder andere Google Assistant en IFTTT maken deze lampen zeer veelzijdig, maar ook de app van Philips zelf voegt enorm veel functionaliteit toe. Synchroniseer bijvoorbeeld de kleur van de lampen met je televisie waardoor de beelden van je nieuwe 4K-televisie nog meer impact hebben. Ook tijdens de feestdagen zijn de Hue lampen een leuke gadget. Gebruik de lampen bijvoorbeeld als kerstverlichting of simuleer via de app vuurwerk zodat je tijdens de jaarwisseling de kou niet in hoeft.

Alro Pro 3

De Alro Pro 3 is de beste smart home camera van het moment. De camera’s zijn niet goedkoop, maar de vele mogelijkheden en beeldkwaliteit maken deze camera toch het overwegen waard. De Pro 3 is geschikt voor binnen- en buitengebruik en kan gevoed worden met een kabel, maar ook met de meegeleverde accu die de camera tot 6 maanden van stroom kan voorzien. De lange accuduur is mogelijk doordat de camera pas aan slaat als er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor wordt er niet overbodig veel informatie opgeslagen en bespaart de camera uiteraard ook veel stroom.

TP-Link Kasa Smart Plug

De simpelste gadget in onze top-5 komt van TP-Link. De Kasa Smart Plug verandert je stopcontact in een mum van tijd in een slimme versie met WiFi-integratie. Alle apparaten die je er in prikt kun je dan in- en uitschakelen via je digitale assistent of integreer de Kasa met andere smart home apparaten via IFTTT voor nog veel meer functionaliteit. Zet bijvoorbeeld het koffiezetapparaat aan als je wekker gaat of ontkoppel je gevoelige elektronica van het stroomnet bij onweer.

TP Link

0 Reactie(s) op: De beste smart home producten van 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.