De meest innovatieve producten van 2019

Door: Roel Stortelder | 25 december 2019 16:59

Nieuws

Er zijn dit jaar een hoop mooie tech-producten op de markt gekomen, maar wat waren nou de meest innovatieve producten van dit jaar? Echt compleet nieuwe technologieën hebben we in 2019 niet veel gezien, maar fabrikanten hebben producten wel beter uitgewerkt of bestaande technologieën met elkaar gecombineerd.

LG’s oprolbare televisie

Het was al even bekend dat hij er aan zat te komen, maar dit jaar heeft LG hem eindelijk grootschalig gepresenteerd: de oprolbare OLED-televisie. De LG Signature OLED R9, zoals hij voluit heet, is een 65-inch 4K-televisie die zichzelf kan oprollen in een metalen doos die tevens als soundbar functioneert. Voor de meeste consumenten wordt het voorlopig niet betaalbaar, maar het is een leuke gadget voor de allerrijksten onder ons. Uiteraard mag je wel de beste bouw- en beeldkwaliteit verwachten die LG te bieden heeft.

Samsung Galaxy Fold

Hoewel ze een dikke tien jaar geleden bijna standaard waren, is het in 2019 toch weer innovatief: de opvouwbare telefoon. Anders dan in de jaren 2000 vouwt anno 2019 ook het scherm mee, waardoor het wel degelijk een innovatief product is. De meest bekende opvouwbare smartphone is zonder twijfel de Samsung Galaxy Fold, maar ook Chinese merken als Xiaomi, Oppo en Huawei hebben vergelijkbare producten getoond. Helemaal soepel ging de lancering bij Samsung niet, want de telefoon bleek zo enorm kwetsbaar dat het bedrijf de lancering noodgedwongen moest uitstellen om het ontwerp te kunnen verbeteren.

Twee LCD’s om te concurreren met OLED

Door het perfecte contrast en de goede kleurweergave is OLED vandaag de dag bijna onverslaanbaar als het gaat om beeldkwaliteit. Op één vlak loopt LCD echter nog altijd voor: de maximale helderheid. Om op de andere vlakken ook te kunnen concurreren met OLED kwamen verschillende merken met een innovatieve oplossing. Hisense was de eerste fabrikant die dit jaar twee LCD’s achter elkaar plaatste om zo het contrast significant te verbeteren. Achter het normale 4K LCD-paneel zit in de HZ65U9E een extra zwart-wit LCD met een resolutie van 1920x1080 pixels. Hierdoor weet Hisense een indrukwekkend contrast van 1.000.000:1 te produceren, wat neer komt op een factor 200 tot 1000 vergeleken met een traditionele LCD-televisie! Wanneer de televisie in Europa te koop zal zijn is nog niet bekend, maar in China kost hij op het moment omgerekend ongeveer 2300 euro.

Zonnebril met Bluetooth-speakers van Bose

Bij de term ‘smart bril’ denk je al snel aan de geflopte Google Glass, maar Bose bewijst dat het ook anders kan. Het merk heeft een stel stijlvolle zonnebrillen ontworpen die beschikken over hoge kwaliteit speakers. De zonnebrillen ogen redelijk normaal met keuze uit het vierkante Alto-ontwerp of de ronde Rondo. Keus uit verschillende glazen is er ook, met standaard zwarte glazen of optionele spiegelende glazen of een blauwe gradient. Glazen op sterkte behoren uiteraard ook tot de opties. De geïntegreerde speakers hebben een opvallend goed geluid en je hoeft niet bang te zijn dat je anderen er mee stoort. De bril produceert namelijk ook anti-geluid waardoor alleen jij hoort wat er uit de speakers komt.

Bose bril

0 Reactie(s) op: De meest innovatieve producten van 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.