De meest oogstrelende techproducten van 2020

Door: Laura Kempenaar | 24 december 2020 15:00

Blog

We spenderen meer tijd thuis en voor sommigen geldt dat de muren op ze afkomen. Elke dag in dezelfde ruimte met dezelfde spullen kan je naar de keel grijpen. Gelukkig worden technologische snufjes steeds mooier, waardoor je je interieur een steeds prettigere plek voor jezelf kunt maken. We kozen de meest oogstrelende techproducten voor je uit.

Microsoft Surface Studio 2

Prijs: 4.799,- euro

Als je Microsoft Surface Studio ziet staan, dan zie je een zeer platte monitor van luxe materiaal. Echter is dit apparaat veel meer. Zo zit er een knop bij die je op het scherm zet, waarmee je gemakkelijk kleuren kunt kiezen of andere opties kunt openen. Het is bovendien niet alleen een monitor, het is een complete computer. Je kunt hem een soort naar beneden vouwen om er beter op te kunnen tekenen, maar je kunt hem ook overeind houden om bijvoorbeeld e-mails te tikken. Het scherm is enorm dun, hypermodern en de kleuren spatten ervanaf. Een echte eyecatcher voor in huis.

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Prijs: 60 euro

Veel techproducten zijn rechthoekig: strak en recht. Hoewel dat erg mooi kan zijn, is het juist bijzonder als het design van een techproduct net even anders is. Zeker als je product ‘dot’ (bolletje) heet, dan weet je dat je eigenlijk niet voor hoekig kunt gaan. Maker Amazon is dan ook voor een grappige ronde vorm gegaan. De bovenkant van Echo Dot is helemaal speaker, met stof, terwijl er in de onderkant een lichtgevende ring zit om het apparaat extra te laten opvallen. Dat niet alleen: de lichtgevende ring geeft ook feedback. Dankzij Amazon Echo Dot kun je je huis namelijk bedienen met je stem, via de stemassistent Alexa.

Sony WH-1000XM4

Prijs: 341 euro

De nieuwe noise cancelling hoofdtelefoon van Sony is WH-1000XM4. Hoewel niet iedereen een hoofdtelefoon even charmant vindt, is Sony’s nieuwe gadget met zijn zwarte, robuuste design met bronskleurige details een van de mooiste koptelefoons die er is. Niets opvallends, maar juist een heel subtiele hoofdtelefoon die ook nog eens een geweldige geluidservaring en excellente noise cancelling biedt. Er is gekozen voor een vrij brede hoofdband met zachte kussens, waardoor deze hoofdtelefoon erg comfortabel op het hoofd past.

Apple Watch Series 6

Prijs: 429 euro

Wanneer je spreekt over oogstrelende gadgets, dan kan Apple simpelweg niet achterblijven. Helaas ziet de iPhone er al heel wat jaren nagenoeg hetzelfde uit (maar dat geldt eigenlijk voor de meeste smartphones), Apple maakt het verschil wel met de Apple Watch. Met de Apple Watch Series 6 kun je ECG’s maken en zien hoe het zuurstofgehalte van het bloed ervoor staat. De mooiste Apple Watch is natuurlijk een kwestie van smaak, maar de roestvrijstalen variant heeft een iets luxere uitstraling waardoor we die graag selecteren. Het rechthoekige en toch afgeronde scherm toont heldere kleuren, je kunt het apparaat makkelijk bedienen met de kroon en hij is mooi plat zodat je er niet makkelijk mee blijft haken.

Samsung Odyssey G9 QLED

Prijs: 1.519 euro

Het is een koning onder de gamemonitoren: Samsung Odyssey G9. Het scherm is niet alleen heel erg groot (49 inch), maar ook nog van een zeer goede kwaliteit met een verversingssnelheid van 240Hz en een pixeldichtheid van 109ppi. Het is een flinke jongen die je dankzij zijn curve compleet de game inzuigt. Het design past goed bij de meeste gamegadgets: zwart, fors en weinig subtiel. Dat is echter precies wat gamers willen, zo blijkt uit de vele prijzen die deze monitor al heeft gewonnen.

Harman Kardon Aura Studio 3

Prijs: 239 euro

Waar bedrijven vaak helemaal losgaan met hun design, dat is in de wereld van draadloze luidsprekers. De robuuste JBL Flip heeft een heel eigen design, terwijl in het luxe segment Devialet hoge ogen gooit. We kiezen ditmaal voor Harman Kardon Aura Studio 3, een luidspreker met een soort glazen koepel. Er zit een bluetooth-systeem in dat in 360 graden geluid voortbrengt en dankzij de LED-lampjes in de koepel is het niet alleen een prachtige speaker, maar ook een sfeervolle lamp.

Arlo videodeurbel

Prijs: 190 euro

Hoewel de meeste videodeurbellen wel een mooi ontwerp hebben, zijn ze wel vaak wat groot. Het is echt een kastje op je deur of je deurpost, versus een wat subtieler apparaat dat wat platter op de deur zit. Arlo’s videodeurbel is dat wel. Hij is klein, heeft een mooi ovaalvormig ontwerp en valt niet zo op als zijn concurrenten. Bovendien kun je handige bewegingszones instellen, waardoor je alleen een melding krijgt als binnen die zone beweging is: ook als het donker is.

Polaroid Now Instant Camera

Prijs: 115 euro

We hebben natuurlijk een lange tijd gedacht dat Fujifilms Instax de beste Polaroid-achtige camera was, maar Polaroid is zelf gekomen met iets beters. Dat design lang niet altijd hoeft te betekenen dat het strak en modern moet zijn, bewijst de Now Instant Camera. Het ontwerp van deze grappige camera is een mooie knipoog naar vroeger, terwijl hij wel duidelijk uit de huidige tijd komt. Het gaat om een point-and-shoot analoge instant camera, dus hij doet eigenlijk exact hetzelfde als een oude Polaroid-camera. Je hebt er dan ook fysiek film voor nodig om je kiekjes direct af te drukken.

0 Reactie(s) op: De meest oogstrelende techproducten van 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.