De stelling: Ik zou best in een zelfrijdende auto durven stappen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 05 augustus 2015 16:08

Nieuws

Zelfrijdende auto's waren ooit niet meer dan een spannend toekomstbeeld, maar die toekomst komt steeds dichterbij. Volgens Google is een zelfrijdende auto veel veiliger dan een door een mens bestuurd voertuig. Maar zou jij er zélf in stappen?

Twaalf ongelukken in zes jaar, meer is het niet. Google's zelfrijdende auto's zijn tijdens de testfase op de weg in Californië slechts sporadisch betrokken bij botsingen. En als het al gebeurt, is het niet Google's schuld, maar is het een onoplettende - menselijke - bestuurder die blikschade veroorzaakt.

Google-auto's hebben al meer dan een miljoen kilometer achter de wielen, in de zes jaar tijd dat ze volgens de wet in Californië mogen rijden. Er zit dan overigens wel iemand achter het stuur, maar die handelt alleen als het echt nodig is. De cijfers spreken voor zich, maar dan zijn we er nog niet.

Stel je maar eens voor hoe het zou zijn als je in zo'n auto stapt. Je rijdt met 120 kilometer per uur over de Afsluitdijk en moet een schommelde vrachtwagen inhalen. En dat zonder stuur voor je neus of rempedaal onder je voet, want die worden er doodleuk niet ingebouwd. Ga er maar aan staan. De stelling van deze maand: Ik zou best in een zelfrijdende auto durven stappen, met of zonder stuur en rempedaal.

Reageer

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Stemmen kan in de zijbalk aan de rechterkant, hieronder kun je je keuze toelichten. Een overzicht van de mooiste reacties plaatsen we in Computer!Totaal nummer 10!

Wil je met eigen ogen zien hoe zelfrijdende auto's het doen ten opzichte van door mensen bestuurde voertuigen? Probeer het dan zelf even uit in deze mini-game.