De vijf beste gadgets van 2019

Door: Roel Stortelder | 26 december 2019 10:48

Sony WH-1000XM3
Nieuws

Dit jaar stond volledig in het teken van Internet of Things, digitale assistenten en slimme apparaten. Hoewel sommigen nooit zullen begrijpen waarom je er geld aan uitgeeft, weten wij als tech-fanaten wel beter. Het is enorm handig om je lampen via het internet te kunnen besturen en natuurlijk moet je die opvouwbare smartphone hebben. Vandaag lees je over de vijf beste gadgets van 2019.

Slimme verlichting

Van de luxe Philips Hue-lampen tot lampen met een afstandsbediening van de Action, in vrijwel ieder huis is een lamp te vinden die niet alleen met de normale schakelaar te bedienen is. In 2019 zijn er weliswaar niet veel nieuwe lampen uitgebracht, ze zijn wel enorm gestegen in populariteit. Integratie met digitale assistenten en lampen die meekleuren met je televisie zijn allemaal functie die niet nodig zijn, maar die je wel wilt hebben. De lampen van Philips Hue bieden absoluut de beste kwaliteit en functies, maar als je wat minder te besteden hebt zijn ook de Xiaomi Yeelights een uitstekende keus.

De digitale assistent

Als zelfs supermarkten een gadget gaan verkopen, weet je dat het populair is. De digitale assistenten van onder andere Google en Amazon zijn dit jaar niet alleen betaalbaarder geworden, ze hebben ook nog eens veel meer functionaliteit gekregen. Van wekkers zetten tot je slimme lampen besturen, alles is tegenwoordig mogelijk. Koop je een luxe uitvoering, dan kun je genieten van muziek uit een goede luidspreker of videobellen met vrienden, familie of collega’s. Met behulp van IFTTT kun je nog veel meer doen met je apparaten. Zet bijvoorbeeld automatisch de televisie aan als je thuis komt, of simuleer met je lampen een zonsopkomst als de wekker gaat.

Fitness tracker

Hardlopen en fitness zijn relatief simpele bezigheden, maar om zo optimaal mogelijk te presteren is het geen slecht idee om een zogenaamde fitness tracker aan te schaffen. Deze horloges komen meestal met een smartphone-app en houden verscheidene gegevens van je lichaam bij. Afhankelijk van het model houden ze onder andere het aantal stappen bij, je hardslag of zelfs je zuurstofsaturatie. Koop je een luxer model, of een smartwatch met fitness-functionaliteit, dan kun je ook gps-gegevens bijhouden of notificaties ontvangen. De meest luxe modellen bieden zelfs functionaliteit voor scuba-duikers of piloten.

Opvouwbare smartphones

De nieuwe opvouwbare smartphones waren dit jaar bijna niet te missen, maar toch zie je ze bijna niet op straat. De reden? Een Samsung Galaxy Fold kost een duizelingwekkende 2000 euro! Oh, en hij is in Nederland officieel niet te koop, maar wel in buurland Duitsland. Daarnaast is de bijzondere telefoon door zijn kwetsbare scherm ook niet voor iedereen geschikt. Zelfs een nagel kan al permanente schade veroorzaken, dus het is al helemaal oppassen geblazen met zandkorrels en andere harde voorwerpen.

Active Noise Cancelling

Hoofdtelefoons met Active Noise Cancelling zijn nog meer van die apparaten die er al een poosje zijn, maar dit jaar pas echt populair zijn geworden. Vrijwel elk zelfrespecterend merk heeft een ANC-hoofdtelefoon uitgebracht en ze zijn een waar genot op kantoor, in de trein of als je je partner even niet meer wilt horen. Ze komen wel met een prijskaartje, want een ANC-hoofdtelefoon met redelijke kwaliteit kost minimaal 150 euro.

0 Reactie(s) op: De vijf beste gadgets van 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.