Dell 1350cnw

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 03 mei 2011 12:17

Internet & Thuis

Een kleurenlaserprinter hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten, er zijn al modellen voor minder dan honderd euro. Voor de Dell 1350cnw geldt dit niet, maar deze printer heeft wel de beschikking over (draadloze) netwerkmogelijkheden.

De installatie van de printer is eenvoudig en de software laat u stap voor stap zien wat u moet doen. Voor het aansluiten hebt u de keuze uit usb, wifi en een bedrade netwerkaansluiting. De 1350cnw is met zijn netwerkmogelijkheden vooral gericht op zakelijk gebruik, maar ook thuis is dit een interessante optie als u de printer met meerdere huisgenoten gebruikt. Met de afdrukkwaliteiten van de 1350cnw is weinig mis. Tekst ziet er haarscherp uit en kleuren komen mooi uit de printer. Als we goed naar de afgedrukte foto’s en afbeeldingen kijken zien we wel wat lichte streperigheid, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. De afdruksnelheid ligt op zo’n 10 pagina’s per minuut voor tekst en 4 pagina’s per minuut voor een kleurendocument.

De Dell 13450cnw kan via wifi verbonden worden met uw netwerk.

De tonercartridges zijn erg compact en bevatten enkel tonerpoeder, de drum zit ingebouwd in de printer zelf en gaat de hele levensduur van de printer mee. U plaatst de tonercartridges eenvoudig via een klep aan de zijkant van de printer. Hoewel een tonercartridge alleen tonerpoeder bevat, zijn ze toch prijzig. De toners die bij de printer worden geleverd zijn overigens normale toners met een capaciteit van 700 afdrukken. Los kost een zwart-wit-toner voor 700 afdrukken 58,31 euro terwijl de kleurencartridges 71,40 per kleur (drie kleuren) kosten. Een volledige set komt op 272,51 euro en is dus duurder dan de printer plus precies dezelfde cartridgeset samen. Een kleurenafdruk kost hiermee 39 cent, terwijl een zwart-witafdruk 8,3 cent kost. Interessanter zijn de cartridges met hoge capaciteit. Zwart-wit kost dan 74,97 euro voor 2000 pagina’s terwijl een kleurencartridge met een capaciteit van 1400 pagina’s 78,54 euro kost. Een volledige set kost 310,59 euro. Ervan uitgaande dat de tonerset 1400 pagina’s mee gaat, komt dit per kleurenafdruk op 22 cent terwijl een zwart-witafdruk uitgaande van 2000 afdrukken 3,7 cent per afdruk kost.

Conclusie

De aanschafprijs van ongeveer 237 euro voor de printer plus normale tonercartridges is, gelet op de (draadloze) netwerkmogelijkheden, een goede prijs. Kijken we echter naar de prijs van de losse tonercartridges, dan vinden we die zeker voor de standaardcapaciteit veel te hoog. De tonercartridges met hoge capaciteit zijn een stuk interessanter, ze zijn nauwelijks duurder en verlagen de prijs per pagina aanzienlijk. Op de afdrukkwaliteit van de 1350cnw is weinig aan te merken. Kleuren zien er goed uit en er is hooguit wat lichte streperigheid zichtbaar.

Dell 1350cnw

Prijs € 236,81

Garantie 1 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Goede kleuren

Netwerkaansluiting en draadloos

Cartridges handig verwisselen

Minpunten

Dure tonercartridges

Niet automatisch dubbelzijdig afdrukken

Langzaam

0 Reactie(s) op: Dell 1350cnw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.