Dell Inspiron 11z

Door: Maikel Dijkhuizen | 16 juni 2010 11:43

Overige elektronica

De 11,6inch-notebook die Dell in het assortiment heeft, is tegen een meerprijs te voorzien van een gekleurd deksel. Is de Dell Inspiron 11z een goede CULV-notebook?

De Dell Inspiron 11z heeft een zwartgelakt, kunststof deksel. Tegen een meerprijs van 49 euro haalt u witte, rode, groene, blauwe, roze of paarse variant in huis. De behuizing ziet er degelijk uit,met een zwart toetsenbord dat aangenaam aanvoelt. Onder de toetsen bevindt zich een zilverachtige strook met een touchpad, dat bestaat uit een rechthoek met de muisknoppen. Het aanraakgedeelte heeft een iets ruwer oppervlak dan de behuizing eromheen. De batterij van de computer heeft een andere vorm dan gebruikelijk en steekt zo’n twee centimeter uit. Het nadeel is natuurlijk dat het geheel een stuk dikker wordt. Hier staat echter tegenover dat de batterij tevens als steun dient, waardoor het toetsenbord iets naar voren is gekanteld. Dit zorgt voor een aangename werkhouding. De aansluiting van de voedingsadapter op het apparaat is erg fragiel, waardoor het stekkertje gemakkelijk alle kanten op beweegt. De accu gaat onder normale omstandigheden ongeveer vijf uur mee. De Inspiron 11z bevat een Intel Pentium ULV SU4100-processor en GMA 4500MHD grafische chip. Het afspelen van HD-films vormt geen probleem. Verder is de Dell uitgerust met een 1,3 megapixel webcam en een HDMI-aansluiting. Handig om te weten is dat u voor een extra bedrag de harde upgradet en de notebook voorziet van een draadloze netwerkadapter.

De Inspiron 11z is te voorzien van een gekleurd deksel.

Dell Inspiron 11z

Prijs € 499,-

Beeldscherm 11,6 inch

Resolutie 1366 x 768

Harde schijf 250 GB SATA, 5400 rpm

Processor Intel Pentium SU4100 (1,3 GHz)

Videochip Intel GMA 4500MHD

Geheugen 4 GB DDR2

Aantal usb-poorten 3 x usb 2.0

Netwerk 10/100 Megabit

Draadloos netwerk 802.11 b/g

Geheugenkaartlezer SD/MMC/MS

Webcam 1,3 megapixel

Bluetooth Ja

Gewicht 1,5 KG

Afmetingen (b x d x h) 29,2 x 21,4 x 5,1 cm

Accu 4840 mAh

Garantie 1 Jaar

Pluspunten

Meerdere kleuren

Bluetooth

Minpunten

Accu steekt ver uit

Fragiele adapteraansluiting

CULV-notebook

Een uitleg over CULV-notebooks en een overzicht van geteste modellen vindt u in de conclusie van onze vergelijkende test.

0 Reactie(s) op: Dell Inspiron 11z

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.