Dell: ‘Overname beste optie voor aandeelhouders’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 11 februari 2013 15:27

Apps & Software

De overname van Dell, waarvoor een consortium van bedrijven 24,4 miljard dollar heeft verzameld, is voor de aandeelhouders de beste optie. Dat laat de computerfabrikant maandag in een verklaring weten.

Vorige week werd duidelijk dat Dell-oprichter Michael Dell samen met een consortium van bedrijven zijn pc-bedrijf van de beurs wil terugtrekken. Dit voor een bedrag van 24,4 miljard dollar, waardoor aandeelhouders 13,65 dollar per aandeel krijgen. Microsoft steekt als een van de bedrijven 2 miljard dollar in de privatisering.

Met de vrijgegeven verklaring lijkt Dell zijn aandeelhouders alvast warm te willen maken voor de op handen zijnde overname. Binnenkort mogen de aandeelhouders immers hun stem uitbrengen op de deal. Een aantal aandeelhouders liet afgelopen weekend al weten dat ze niets zien in de overname van Dell. Volgens deze partijen is het bod van 13,65 dollar per aandeel veel te laag, en zou een aandeel Dell minimaal 20 dollar moeten opbrengen.

Dalende pc-verkoop

Dell gaat al enige tijd gebukt onder dalende verkopen op de pc-markt. Door het bedrijf weer in private handen te nemen, verwacht CEO Michael Dell dat zijn bedrijf op de lange termijn weer succesvol kan zijn. “Dit betekent een spannend nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf”, aldus Dell vorige week in een persverklaring.

Andere partijen hebben formeel gezien 45 dagen de mogelijkheid om met een alternatief bod te komen. Verwacht wordt echter dat dit niet het geval zal zijn. Als de aandeelhouders vervolgens akkoord gaan met het voorstel, zal Dell direct van de beurs gehaald worden.

0 Reactie(s) op: Dell: ‘Overname beste optie voor aandeelhouders’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.