Dell-tablet debuteert in Europa

Door: rene-schoemaker | 14 mei 2010 13:57

Internet & Thuis

Dell lanceert zijn handheldcomputer 'Streak' volgende maand in Europa. Dat meldt Ruben Spruijt van PQR via Twitter. Hij zag Michael Dell dit onthullen tijdens Citrix Synergy in de VS.

Daarmee heeft Europa de primeur. De Streak zal in de Verenigde Staten pas later in de zomer uitkomen. Volgens Spruijt wordt de Streak in Europe geïntroduceerd door onder meer telecombedrijf O2.

Dell zegt dat de Streak een handheld computer is en niet te verwarren met de Dell Mini 3-smartphone. De tablet heeft een groter touch-scherm, van 5 inch, en lijkt enigszins op de iPhone - alleen wat groter. Het apparaat heeft twee camera's: één aan de voorkant voor videoconferencing en één 5 megapixel fotocamera aan de achterkant.

Tussenmaat tablet

De Streak wordt door Dell omschreven als een tablet pc, maar is wel kleiner dan de tablet PC's die tot nu toe uitgekomen of aangekondigd zijn. Er zijn berichten dat Dell werkt aan modellen van 7 en 10 inch. Daarnaast - en dat laten Dell-werknemers graag via blogs weten - werkt de Streak met Flash, in tegenstelling tot de mobiele apparaten van Apple.

Michael Dell liet het nieuwe apparaat zien tijdens een toespraak op de conferentie Citrix Synergy in San Francisco. De Streak kan namelijk samenwerken met Citrix Receiver, een virtualisatieclient die het mogelijk maakt Windows-desktopapplicaties te draaien vanaf een centrale server.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Ruben Spruijt en verspreid via Twitter. Hij is op Twitter te volgen via @rspruijt

Bron: Channelworld

0 Reactie(s) op: Dell-tablet debuteert in Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.