Dells mini-pc met Android ziet levenslicht

© PXimport

Dells mini-pc met Android ziet levenslicht

Geplaatst: 30 januari 2014 - 09:50

Aangepast: 24 november 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

Na enige vertraging introduceert Dell dan toch zijn miniformaat pc. Android op een USB-stick, mét HDMI- en MHL-aansluiting.

Dell krimpt de computer tot microformaat. Wyse Cloud Connect is de naam van Dells pc-op-een-stick. Het project dat liep onder de werktitel 'Project Ophelia' en onderweg enige vertraging opliep is nu klaar voor de markt. De mini-pc richt zich op de zakelijke markt, kan worden aangesloten op monitors via HDMI of MHL en kost 129 dollar (net geen 95 euro). Dell verscheept zijn mini-pc meteen ook naar Nederland.

Wyse

Het Android-apparaatje biedt via het door Dell overgenomen Wyse een thin client-omgeving, ofwel een cloud-client in moderne bewoordingen. Ook een Citrix- of VMware-omgeving is mogelijk. Qua hardware werkt Cloud Connect met een multi-core Cortex-A9 ARM processor, met 1 GB RAM en 8 GB onboard flash storage.

Deze computer in een stick, die in je broekzak past, draait Google's mobiele besturingssysteem Android 4.1 en haalt zijn stroom uit de monitor of tv waarop het wordt aangesloten. Voor netwerken en randapparatuur heeft het apparaat WiFi, Bluetooth en een USB-poort ingebouwd. Laatstgenoemde kan ook zorgen voor de benodigde energie-aanvoer.

Google Play

De dongle is ontworpen om virtueel Windows of Mac OS te draaien op de desktop, maar is daarnaast ook een volledige Android-apparaat met toegang tot Google Play voor het downloaden van apps. "Klein, slim en veilig; Cloud Connect in een 'disruptive' apparaat", zegt Dells topman Steve Lalla bij de presentatie. "Door het combineren van mobiliteit, beheer en veiligheid geven onze klanten nieuwe opties om bij hun data en applicaties te komen. Een krachtige gebruikerservaring bij een betaalbare prijs."

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten