Denon Envaya: Een net-niet-alleskunner

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 02 september 2014 09:30

Overige elektronica

Draadloze speakers vind je in allerlei vormen: van uitgebreide home audio systemen tot draagbare speakers. Tot die laatste categorie behoort de nieuwe Denon Envaya. Deze speaker is Denon's eerste draagbare bluetooth speakers. Doet deze net zo professioneel aan als de rest van hun assortiment?

Score
70
 • Pluspunten
 • NFC
 • USB oplader voor telefoon
 • Verschillende frontjes
 • Accuduur
 • Lage tonen
 • Minpunten
 • Design
 • Gewicht
 • Hoge tonen

None

Denon Envaya Prijs 199,- Afmetingen 140x255x47,5 mm Gewicht 1,3 kg Kleuren Zwart en wit Aansluitingen USB voor het opladen van je telefoon, 3,5 mm jack Maximaal aantal apparaten 8

Draagbaar, maar wel lomp en groot

De eerste indruk die je krijgt zodra je de Denon Envaya uit de doos haalt is dat hij voor een draagbare speaker vrij groot en lomp aan doet. Een lichtgewicht is het trouwens ook niet: de speaker weegt bijna anderhalve kilo. Zeker de witte variant ziet er ook niet heel erg mooi uit. Hij doet een beetje denken aan een speaker die is ontworpen om onder de douche te gebruiken. De speaker is niet lelijk, maar zal zeker geen schoonheidsprijs winnen. Gelukkig is dat niet de zwaarst wegende factor voor een speaker.

De speaker doet groot en lomp aan. Licht is hij ook niet: bijna anderhalve kilo.

Het is wel weer leuk dat je de kleur van de speaker zelf kan aanpassen. Je krijgt namelijk vier verschillende kleuren stof mee die je achter de behuizing kan plaatsen. Zo kan je nog eens wisselen van kleur. Verder is de behuizing te verkrijgen in een witte en zwarte variant.

Je kunt zelf beslissen welke kleur je de speaker maakt.

Leuke extra's op de Denon Envaya

De Denon Envaya beschikt over enkele leuke extraatjes. Zo zit er NFC in, waardoor je met een enkele aanraking je muziek vanaf je telefoon naar de speaker kunt streamen. Daarnaast hebben ze ook gedacht aan de accu van je telefoon. Een lange tijd muziek via bluetooth streamen kan je telefoon namelijk aardig leegtrekken. Een goede en nuttige mogelijkheid is dat je je telefoon kan opladen door middel van je USB-kabel. Plug hem in de speaker en je kunt er weer even tegenaan.

Volgens Denon zelf zou de speaker, zonder dat je je telefoon tussendoor oplaadt, tien uur mee moeten gaan. Dit klopt. De accuduur is ontzettend lang en dat is ideaal voor als je een dag op stap gaat en geen stopcontact bij de hand hebt.

De Denon Envaya beschikt over leuke extra's, zoals NFC en een USB aansluiting voor het opladen van je telefoon.

Geen tien op geluidskwaliteit

Het belangrijkste van een speaker is uiteraard de geluidskwaliteit. Zeker bij deze Denon Envaya, aangezien je er bijna tweehonderd euro voor moet neerleggen. Het geluid is rustig. Dat betekent dat de lage tonen vooral erg goed naar voren komen. De hoge tonen moeten het daarom toch met wat minder ruimte doen. Dit is voor sommige muzieksoorten heel prettig, maar met muziek met hoge tonen merk je toch dat deze niet altijd helemaal goed naar voren kunnen komen. Dit is jammer. Heb je een muzieksmaak waar veel lage tonen in voor komen, dan is deze Denon Envaya wel erg geschikt.

Voornamelijk de lage tonen komen goed uit. De hoge tonen blijven wat achter.

Conclusie

Qua behuizing had de speaker iets mooier gemogen. Daarnaast is hij vrij zwaar en vormt het een aardig lomp geheel. Gelukkig voorziet de Denon Envaya je verder wel van alle gemakken. Zo kan je je telefoon eraan opladen, verbinding maken door NCF en kan je ook nog de frontjes wijzigen van kleur. De accuduur is ook erg goed, waardoor je lang van je muziek kan genieten. Qua geluidskwaliteit springt hij er niet uit. Voor een speaker waar je zoveel geld aan uit moet geven, is het jammer dat niet alle tonen even helder naar voren komen. De hoge tonen zijn toch wat aan de doffe kant. Hou je van muziek vol lage tonen, ben je op zoek naar een draadloze, draagbare speaker en past deze binnen je budget? Dan is deze zeker het overwegen waard. Als je meer van onder andere klassieke muziek of muziek met veel zang houdt, dan kan je beter nog even verder kijken.

0 Reactie(s) op: Denon Envaya: Een net-niet-alleskunner

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.