Deze Philips Hue-lampen verschijnen in de zomer

Door: Wesley Akkerman | 22 juni 2022 16:56

Nieuws

Signify, eigenaar van Philips Hue, kondigt een nieuwe line-up aan die vanaf deze zomer verkrijgbaar is. Het gaat om verschillende soorten lampen, voor op tafel of aan het plafond. Ook komt er een nieuwe slimme schakelaar aan.

De nieuwe productlanceringen van Philips Hue omvatten twee primeurs: de eerste aanpasbare railverlichting met een eigen reeks lampen, en de eerste draagbare, oplaadbare lamp die je binnen en buiten kunt gebruiken.

We beginnen met Philips Hue Perifo, de lampen voor aan het plafond. Dit systeem bestaat uit afzonderlijke railelementen die in elkaar passen om een aanpasbare rail te vormen. Je kiest de lay-out en lengte van de rail en welke lampen jij wilt gebruiken. Je bevestigt de rails aan de wand of aan het plafond en sluit de lampen aan op een standaard stopcontact of bestaande bedrading met behulp van de meegeleverde voedingseenheid. 

Daarna bepaal je hoe je ze ophangt. Je kunt spots, hanglampen, lichtbalken en lichtbuizen naar keuze combineren in één Perifo-rail.

Draagbare lamp

Met de draagbare Philips Hue Go-tafellamp kun je nu slimme verlichting meenemen van de woonkamer naar de terrastafel. De draagbare tafellamp is is voorzien van een siliconen handgreep, waardoor je die gemakkelijk meeneemt waar je licht nodig hebt. De draagbare Hue Go-tafellamp heeft een batterijduur tot 48 uur en is op te laden met het meegeleverde oplaadstation. Of je nu in bed ligt te lezen of op het terras zit te dineren, met de knop op de lamp kun je vooraf ingestelde lichtscènes doorlopen om precies de juiste sfeer te creëren.

Dan komen we aan bij de zwarte badkamerreeks van Philips Hue Xamento. De zwarte inbouwspot biedt tot 350 lumen in miljoenen kleuren van dimbaar slim licht en is verkrijgbaar per stuk of als 3-pack. De zwarte Xamento-plafondlamp vult de ruimte met subtiel, diffuus licht dankzij het unieke ontwerp. 

Hoewel de lamp jouw badkamer kan vullen met 2350 lumen in miljoenen kleuren, kan ze ook laag worden gedimd om een ontspannen sfeer te creëren. De Xamento-badkamerserie is speciaal ontworpen om gemakkelijk te installeren en te gebruiken in vochtige ruimtes. 

Meer van Philips Hue

De app van Philips Hue geeft gebruikers tevens een extra optie: de Zonsopkomst ontwaken-stijl. De nieuwe stijl met de kleurrijke overgang van blauw naar zacht oranje licht, bootst de zon die in de ochtend opkomt. Je vindt de stijl in de Philips Hue-app onder het tabblad Ontwaken bij Automatiseringen voor Hue Bridge-gebruikers en het tabblad Routines voor bluetooth-gebruikers. 

Je kunt de ontwaken-stijl aanpassen qua duur en het tijdstip van de dag. Gebruikers van de bestaande ontwaken-stijl - die nu Overgang naar Helder heet - kunnen hun ontwaken-beleving aanpassen door Zonsopkomst te selecteren in het bewerkingsscherm.

Tot slot introduceert Philips Hue een nieuw slim accessoire, de Philips Hue Tap dial switch, waarmee je je slimme lampen in huis bedient. Die heeft vier knoppen en elke knop kan worden ingesteld om slimme verlichting in maximaal drie afzonderlijke kamers of zones in huis te bedienen. Tik op een knop om onmiddellijk een lichtscène te kiezen of aan te passen.

De Tap dial switch heeft ook een dimregeling: hoe sneller of langzamer je aan de knop draait, hoe sneller of langzamer jouw slimme verlichting dimt of helderder wordt. De schakelaar kun je gebruiken als afstandsbediening of zelfs magnetisch worden bevestigd op metalen oppervlakken.

Prijs en beschikbaarheid

De lampen en accessoires zijn vanaf deze zomer te koop, voor de volgende prijzen.

  • Philips Hue Perifo railverlichting systeem (einde zomer 2022): vanaf 49,99 – 599,99 euro
  • Philips Hue Go draagbare tafellamp (einde zomer 2022): 149,99 euro
  • Philips Hue Signe gradient tafellamp eiken: 239,99 euro
  • Philips Hue Signe gradient vloerlamp eiken: 349,99 euro
  • Philips Hue Xamento inbouwspot zwart: 79,99 1-pack / 3-pack 219,99 euro
  • Philips Hue Xamento plafondlamp zwart: 219,99 euro
  • Philips Hue Tap dial switch in zwart of wit: 49,99 euro

0 Reactie(s) op: Deze Philips Hue-lampen verschijnen in de zomer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.