Dezelfde foto’s importeren

Door: Robbert Brus | 30 november 2012 16:30

How To

Bij het aansluiten van een opslagmedium op de pc, biedt Windows de mogelijkheid foto’s en video’s te importeren. Het kan echter vervelend zijn dat het systeem onthoudt welke afbeeldingen reeds zijn binnengehaald.

Bij het aansluiten van een geheugenkaart, telefoon, camera of usb-schijf, biedt Windows standaard de mogelijkheid foto’s en video’s te importeren. Een erg handige tool, waarmee je snel alle foto’s en video’s kunt kopiëren naar de gewenste locatie.

Resetten

Een vervelende eigenschap van het programma is dat het onthoudt welke foto’s al geïmporteerd zijn. Wil je nogmaals alle foto’s van hetzelfde apparaat importeren, dan lukt dit niet meer. Om het ‘geheugen’ van het programma te wissen, zodat opnieuw alle foto’s geïmporteerd kunnen worden, kan het bestand waarin wordt opgeslagen welke foto’s zijn geïmporteerd worden verwijderd.

Open Uitvoeren (Windows-toets+R) en typ: C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Photo Acquisition. Pas de naam van het bestand PreviouslyAcquired.db aan of verwijder het.

Verwijder het bestand of pas de naam aan, om de importeertool te ‘resetten’.

1 Reactie(s) op: Dezelfde foto’s importeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 juli 2014 15:04 Anoniem
    Erg duidelijke uitleg, maar waar moet ik üitvoeren"openen??
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.