Dit gaan we zien op CES 2017

Door: Daan Doedens | 02 januari 2017 18:51

Nieuws

CES 2017 in Las Vegas is de grootste techbeurs ter wereld. Computer!Totaal is er natuurlijk bij om je de nieuwste nieuwtjes, de gaafste hands-ons en de allercoolste gadgets voor te schotelen. Hier alvast een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat.

Internet of Things in je huis

De term ‘smart home’ viel in 2016 steeds vaker, en dat gaat in 2017 nog meer gebeuren. Slimme apparaten nemen je keuken, woonkamer en slaapkamer over. Van koelkasten tot wasmachines, van wekkers tot lampen, alles wordt verbonden met het IoT-netwerk. En dat dat best gevaarlijk kan zijn, daar staan we op zo’n beurs misschien even iets minder snel bij stil. Neemt niet weg dat het een bijzonder interessante ontwikkeling is.

Hopen dat dit in elk geval niet gaat gebeuren...

Slimme assistenten

Niet alleen je huis wordt slimmer, ook je broekzak. Of beter: het apparaat in je broekzak. Ooit kwam de smartphone voort uit de nu al bejaarde PDA’s, maar tegenwoordig willen we juist weer steeds meer geassisteerd worden. De allergrootste techbedrijven proberen hun eigen assistenten in je broekzak te krijgen: Apple heeft Siri, Microsoft Cortana, Google heeft de Assistant en ook Amazon heeft met Alexa een eigen digitale superknecht.

Is Cortana dan de beste digitale assistent van dit moment?

China boven

De tijd dat de stands in Las Vegas alleen maar werden bevolkt door Amerikaanse bedrijven, is al lang voorbij. Vooral veel Aziatische merken schieten nu over de beursvloer, met China als trotse voorloper. Ook dit jaar staan er weer tal van Chinese techbouwers tussen de westerse bedrijven. Verwacht vooral veel moois van Huawei/Honor en natuurlijk Xiaomi.

De Huawei Mate 9 is een van de beste dingen die uit China komen.

VR, AR, MR

Onze eigen realiteit is allang niet meer genoeg. We hebben extra input nodig van buitenaf, op welke manier dan ook. Die manieren zijn er genoeg. Virtual Reality (de gebruiker waant zich in een totaal andere wereld, vaak door een bril) is de bekendste, Augmented Reality (computergestuurde beelden worden op de echte werkelijkheid geprojecteerd) is vooral groot geworden door Pokémon GO en Mixed Reality is een combinatie van die twee. Als je je verveelt in deze werkelijkheid, moet je misschien eens een andere proberen.

Pokémon Go was de grootste smartphoneklapper ooit.

En alles wat we elk jaar ook zien

Drones, met tientallen tegelijk. Talloze audiospelers: koptelefoons, oortjes en draadloze bluetoothspeakers. Robots, of het nu handige zelfrijdende stofzuigers of Star Wars-achtige probeersels zijn. Laptops, zowel high-end modellen die je volgende week kunt kopen als futuristische opschepconcepten. Televisies. Zelfrijdende auto’s. Technologie voor je baby, je huisdier, je Tamagotchi of voor welk wezen dan ook. En nog veel meer dingen die we nooit hadden kunnen voorspellen.

De Rolling Bot kennen we van MWC 2016, maar ook op CES 2017 ga je soortgelijke robots zien.

Computer!Totaal doet verslag vanaf de beursvloer en vanuit Nederland. Alle artikelen over de beurs vind je in het dossier CES 2017. Houd ook de social media Facebook, Twitter en Instagram in de gaten om niets te hoeven missen.

0 Reactie(s) op: Dit gaan we zien op CES 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.