Dit gaan we zien op IFA 2016

Door: Daan Doedens | 30 augustus 2016 13:58

Nieuws

Het einde van de zomer staat traditiegetrouw in het teken van IFA, de grootste techbeurs van Europa. Computer!Totaal is er natuurlijk bij om je te voorzien van de laatste aankondigingen, de belangrijkste keynotes en natuurlijk de gaafste gadgets van dit moment. Hier alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Sony

Sony is een vaste klant op IFA, en stelt eigenlijk nooit teleur. Het bedrijf schroomt niet om grote aankondigingen te doen en nieuwe devices te laten zien, of dat nu op het gebied van smartphones, fotografie of gaming is. Lees ook: Een NFC-chip in je lichaam, wat kan je daar nou mee?

En dat is dit jaar niet anders. We gaan ongetwijfeld nieuwe features rond PlayStation VR zien, Sony’s eigen virtual reality-project. Een nieuwe Xperia-smartphone is ook verre van uitgesloten, en hoewel de vorige Sony-telefoon nogal tegenviel, kijken we altijd uit naar een nieuwe poging. Misschien zien we ook wel een stiekeme teaser voor de PlayStation Neo die over een week op een los event wordt aangekondigd. En dan zijn er nog de fotocamera’s, televisies en andere gadgets die ongetwijfeld tijdens IFA getoond gaan worden. Genoeg te beleven in de Sony-booth dus.

Samsung

Samsung organiseert voor zijn echt grote aankondigingen vaak een apart event, maar dat betekent niet dat het bedrijf de IFA er maar even bij doet. We gaan hoogstwaarschijnlijk de Gear S3, een gloednieuwe smartwatch, in levende lijve ontmoeten. Samsung hint er al een tijdje naar door leuzen als ‘a timely innovation’ en animaties van horlogewijzers de wereld in te slingeren. En de timing, zo vlak voor Apple’s keynote over onder andere de Apple Watch, is natuurlijk perfect…

Maar daarmee is Samsung nog lang niet klaar. Er staan meerdere events gepland op IFA, en het lijkt erop dat op een daarvan de Galaxy Tab S3 het levenslicht gaat zien. De Tab S3 wordt een geüpgradede versie van de Tab S2, een niet bijster vernieuwende maar desondanks behoorlijk goede Android-tablet.

LG

LG heeft zijn smartphonekruit nog niet verschoten toen het eerder dit jaar de G5 op de markt bracht. Hoog op de verwachtingslijstjes prijkt namelijk een mogelijk modulaire Android-telefoon, de V20. Volgens de specs, die al maanden geleden uitlekten, zou het gaan om een 5,5 inch smartphone met Snapdragon 820-processor, 4GB RAM en een 16 megapixelcamera, waarbij je enkele losse onderdelen uit elkaar kunt halen en kunt vervangen.

LG is echter meer dan alleen smartphones, en IFA is de uitgelezen plek om dat te laten zien. De LG-stand staat ongetwijfeld weer vol met enorme televisies en huishoudelijke apparaten.

Asus

Samsung is niet de enige die tijdgrapjes maakt voorafgaand aan de release van een nieuwe smartwatch, ook Asus kan er wat van, getuige de tweet hieronder. De ZenWatch 3 moet de toch wat tegenvallende ZenWatch en de al wat betere tweede generatie nog verder perfectioneren. En Asus is nog meer zen, want ook van de ZenFone, de ZenPad en de ZenBook zouden nog wel eens nieuwe versies getoond kunnen worden.

Huawei

Huawei is niet bang om IFA te gebruiken om nieuwe producten te tonen. Vorig jaar waren dat de G8 en Mate S, en ook dit jaar kunnen we ongetwijfeld weer nieuwe smartphones verwachten. Het kan ook zijn dat Huawei verder in de tablet- en smartwatch-markt duikt, en misschien zelfs wel stappen gaat zetten in de wereld van virtual reality.

En nog veel meer

Er is natuurlijk te veel om op te noemen, maar hier nog even een klein tipje van de sluier. Fitbit heeft onlangs twee nieuwe fitnesstrackers aangekondigd, waar we op IFA misschien wel even mee mogen spelen. Acer kon nog wel eens een ultradunne, ultrasnelle laptop gaan laten zien. Motorola liet met de Moto 360 zien hoe je een Android-smartwatch maakt en lijkt nu een nieuwe versie van dat pareltje te hebben.

En dan zijn er nog de talloze stands met Chinese uitvindingen en bizarre gadgets uit het buitenland, waar we ongetwijfeld naar hartenlust in kunnen graaien. Genoeg om een paar dagen mee zoet te zijn, dus. De IFA-beurs begint woensdag en duurt tot het weekeinde.

Social

Alle artikelen verzamelen we voor je in dit dossier, check dus regelmatig de website voor de nieuwste nieuwtjes en gaafste hands-ons. Onze collega’s van PCM en Computer Idee zijn ook van de partij, dus neem daar ook vooral eens een kijkje. En ten slotte gaan we voor Hyped, het gloednieuwe social only-merk, kilo’s foto’s en video’s maken die je weer terug kunt vinden op Snapchat (JustHyped) en Instagram (hypedtech). Zo hoef je echt helemaal niets te missen van IFA 2016!

0 Reactie(s) op: Dit gaan we zien op IFA 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.