Dit zijn de 10 beste Zoom.nl-foto's van oktober

Door: Daan Doedens | 31 oktober 2017 16:56

Blog

Het is herfst, een ideaal moment om er met je camera op uit te gaan. In het bos, in de tuin, of gewoon op straat, overal kun je prachtige foto's maken, zowel met een digitale spiegelreflex als met je smartphone. Samen met onze collega's van Zoom.nl zochten we de 10 beste herfstfoto's van oktober uit.

Alle foto's zijn gemaakt door gebruikers van Zoom.nl, het grootste fotografiemagazine van Nederland. Klik op de foto voor een grote versie. Meer prachtige foto's vind je op Zoom.nl.

Herfstkleuren

Als je toch al van plan bent je te kleden op de herfst, kun je net zo goed ook meteen de kleuren laten kloppen. Dat is wat de fotograaf en het model op deze foto in elk geval voor elkaar hebben gekregen. De donkerrode tinten passen prachtig in dit seizoen. En daarbij is het natuurlijk nog een goede compositie ook. Met recht de redactiefavoriet!

Gemaakt door: markderoophotography. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Zucht...

Zucht... Hier worden we inderdaad een beetje stil van. Want hoe vaak zie je nou een kikker in een paddenstoel? Maar over de rest van de foto is ook goed nagedacht. De herfstbladeren op de voorgrond, het gras door de foto heen, en de bokeh op de achtergrond. De donkere hoeken zorgen ervoor dat het hoofdonderwerp er prachtig uitkomt.

Gemaakt door: Esmeralda-Holman. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Matching colors

Voor mensen is de herfst misschien prachtig om te zien, voor honden verandert de wereld helemaal in een speeltuin. Bij deze kun je je precies inbeelden wat er in de seconden voorafgaand aan het nemen van de foto is gebeurd. De bijna schaamtevolle blik van het dier en de het hoedje van bladeren is het enige overgebleven bewijs.

Gemaakt door: monicavdm. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Ontdekking

Soms maak je foto's waarvan je niet eens doorhebt hoe mooi ze zijn. Als je ze dan later tegenkomt, is het een echte ontdekking. Dat is precies wat met deze foto is gebeurd. Vol herfst is het nog niet, maar door de laagstaande zon en de bruine bosgrond voelt het wel als een late oktobermiddag. En dat is precies waar het in deze lijst om gaat!

Gemaakt door: Martijnvandernat. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Herfst #1

Nog een bos, maar hier is het wél overduidelijk herfst. De kleuren zijn prachtig, de lijnen ook, maar het is vooral het perspectief dat het 'm doet. De herfst kan soms voelen als een lange weg, waar je doorheen moet om naar de rest van het jaar te komen. In deze foto wordt dat gevoel prachtig uitgedrukt.

Gemaakt door: hilda1. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Herfst #2

Ook voor kinderen kan de herfst een speeltuin zijn. En veel heb je dan niet nodig om jezelf te vermaken. Een omgekeerde emmer, een knuffelbeer, een tak, en een hele hoop bladeren zijn genoeg voor een wijde glimlach.

Gemaakt door: tamara23. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Stoeltje der Paddenstoelen

Herfst is paddenstoelen, en paddenstoelen zijn herfst. En misschien wel de bekendste is de vliegenzwam, rood met witte stippen, zoals we hem allemaal kennen. Natuurlijk is de paddenstoel een plaatje, maar het is vooral het kleurenfestijn op de achtergrond en de rust die het uistraalt die de foto zijn glans geven.

Gemaakt door: Teranique. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Between the leafs

Een paar foto's geleden zagen we al een hond met een paar bladeren op zijn kop. Deze pakt het rigoureuzer aan. Een dekentje van herfstbladeren, met nog veel meer op de voorgrond, moet voelen als een warm bad in deze frisse tijden.

Gemaakt door: LCPD. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Spotlight autumn

Als fotograaf ben je altijd op zoek naar de mooiste plekjes om je foto's te maken. Soms krijg je hulp van hogerhand, zoals deze fotograaf. Een betere aanwijzing dat er een prachtige herfstplaat op je ligt te wachten dan zulke zonnestralen is er niet! 

Gemaakt door: LCPD. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Don't let the sun...

Natuurlijk hoef je niet altijd te wachten op de perfecte omstandigheden, je kunt ze ook zelf creëren. Een zaklamp in de achtergrond doet wonderen als de zon niet op de plek zit waar je 'm hebben wil. Maar de paddenstoel stond er echt, en niet zo'n beetje ook.

Gemaakt door: peacefull. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de 10 beste Zoom.nl-foto's van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.