Dit zijn de 20 meest gezochte gadgets van 2018

Door: Justin Doornekamp | 22 december 2018 10:55

Blog

In 2018 werd er op het internet weer veel gezocht naar gadgets, maar welke smartphones, televisies, laptops en andere elektronica waren het populairst in de zoekopdrachten bij onze collega's van Kieskeurig? Wij zetten de 20 meest gezochte gadgets, gerangschikt op categorie, op een rijtje.

De vier populairste smartphones

Het zoekverkeer rondom smartphones richtte zich vooral op toestellen van Samsung en Apple. Zo werd er het meest gezocht naar de Galaxy A5 en de Galaxy S8. Opvallend genoeg geen modellen die afgelopen jaar verschenen, maar in 2017. Het neemt niet weg dat consumenten zochten naar goede toestellen: de Galaxy S8 noemden we in de recensie vorig jaar zonder twijfel de beste smartphone van het moment, mede dankzij het prachtige design, de fantastische camera en de bijgeleverde headset. Het hoge prijskaartje viel destijds niet in de smaak. Reden wellicht dat mensen er juist nu naar zoeken, aangezien de prijs voor het toestel inmiddels bijna is gehalveerd.

Andere populaire smartphones in de zoekresultaten: de iPhone 8 en de Samsung Galaxy S9.

De Galaxy S8 van Samsung verscheen in 2017 al.

De vier populairste televisies

Hoewel er afgelopen jaar vooral werd gezocht naar smartphones, bleken ook televisies populair. Weer valt Samsung in de smaak: de UE40MU6120 en de veel duurdere QE55Q7F kwamen vaak voor in het zoekverkeer. De Q7F-serie is volgens ons een uitstekende keuze voor een zeer breed publiek.

Het meest werd afgelopen jaar evenwel gezocht naar de ultradunne OLED55C7V van LG. “Een ideale keuze voor filmliefhebbers die beeldkwaliteit als topprioriteit hebben”, aldus onze recensie. Ook kwam de UE40MU6100 vaak terug in het zoekverkeer.

De UE40MU6120 van LG spreekt een breed publiek aan.

De vier populairste laptops

De MacBook Air werd, tot ieders verbazing, vorig jaar in een nieuw jasje gestoken. Het model uit 2017 heeft de vijfde generatie Intel-chips aan boord en is momenteel een van de goedkoopste MacBooks die Apple verkoopt. Het is daarom niet gek dat er veel gezocht werd naar de laptop van Apple. Op gepaste afstand verscheen ook de goed betaalbare Acer Chromebook 15 vaak in de zoekresultaten, gevolgd door de Lenovo IdeaPad. Opvallend genoeg werd er niet massaal gezocht naar de MacBook Pro 2018, maar wel vaak genoeg om een top vier plek in de meest gezochte laptops in te nemen.

De Acer Chromebook 15.

De vier populairste tablets

Ook op het terrein van tablets zijn de meeste zoekresultaten op conto te schrijven van Samsung en Apple. Vooral de laatste iPad en de Samsung Galaxy Tab A, beide uit 2018, trokken de aandacht. Daarmee lijkt de keuze van Apple om de nieuwe iPad simpel te houden zijn vruchten af te werpen, vooral omdat dit gepaard gaat met een aantrekkelijk prijskaartje. “Met zo’n prijskaartje is de nieuwe 9,7-inch iPad in één klap de meest voordelige iPad die je kunt kopen en qua functies en rekenkracht ook die met de beste prijs/kwaliteitsverhouding”, aldus onze recensie.

Verder doken de Samsung Galaxy Tab S2 en de iPad uit 2012 vaak op in de zoekresultaten.

Galaxy Tab
Deze tablet van Samsung trok de aandacht.

De vier populairste consoles

Als je aan consoles denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de PlayStation van Sony en de Xbox van Microsoft. Toch eist de Nintendo Switch alle aandacht op, al valt dit vermoedelijk grotendeels te verklaren dat deze console in 2017 uitkwam. De PlayStation 4 en de Xbox One dateren uit 2013, maar werden in de categorie consoles evenwel nog vaak genoeg opgezocht. Vooral de Slim- en Pro-versie van de PS4 vielen in de smaak, maar ook een bundel met Spider-Man en twee controllers deed het goed. De zoekvolumes van de Xbox One bleken nog geen derde uit te maken van de totale zoekvolumes van de PlayStation 4 Slim. Volgens de laatste geruchten werkt zowel Sony als Microsoft aan een opvolger van hun console.

Nintendo Switch
De nieuwkomer van Nintendo dook vaak op in de zoekresultaten.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de 20 meest gezochte gadgets van 2018

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.