Dit zijn de beste accessoires voor je tv

Door: richard-veenstra | 11 maart 2022 15:34

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Kabels en led-strips

Niets is fijner dan na een zware werkdag op de bank te ploffen en een goede film of serie aan te zetten. Je kunt je kijkervaring wat verbeteren met diverse accessoires die er beschikbaar zijn voor je televisie. Daarnaast kun je met led-strips wat ambiance toevoegen in je woonkamer. Welke accessoires moet je hebben?

Vogel’s Wall 3245

Prijs: € 159,99
www.vogels.com/nl-nl

Om je hd-televisie aan de wand te bevestigen heb je een goede beugel nodig. De wall mounts van Vogel’s staan erom bekend dat ze jarenlang meegaan en perfect zijn om zelfs zware televisies aan te hangen. De 3245 is verkrijgbaar in zwart en wit en is draai- en kantelbaar. De draaihoek is 180 graden, dit betekent dus dat je de tv in allerlei hoeken kunt draaien. De beugel kan maximaal 20 kilo tillen en is geschikt voor televisies van 32 inch tot 55 inch. Uiteraard kun je al je kabels netjes wegwerken in de beugel.

Hama Full Motion

Prijs: € 144,00
www.hama.com

Als je héél dicht bij je televisie wilt zitten of als je gewoon een erg grote woonkamer hebt, dan is een beugel met lange arm wel zo handig. De Hama Full Motion is in verschillende types leverbaar, dit model kan de tv tot wel 80 centimeter de ruimte in duwen. Hierbij maakt het niet uit wat voor vesa-aansluiting de televisie heeft, de montagebeugel is geschikt voor alle gangbare vesa-formaten, inclusief 400 x 400 mm. Pluggen worden meegeleverd, de beugel is bedoeld voor televisies tot 65 inch.

Samsung No Gap WMN-M15EA

Prijs: € 149,00
www.samsung.com/nl

Wil je je televisie echt helemaal strak aan de wand hangen, dan heb je een speciale houder nodig. De Samsung No Gap is geschikt voor diverse 55 tot 65 inch televisies en zorgt ervoor dat er tussen de tv en de muur een ruimte van maximaal 7 millimeter zit. Uiteraard moet je televisie van de achterkant wel plat zijn, veel tv’s (onder andere van Samsung zelf) zijn dit niet. De maximale belasting is overigens 35 kg, houd hier rekening mee voordat je de wall mount aan je muur schroeft. De No Gap is overigens in verschillende maten verkrijgbaar, passend voor elke platte tv.

PureMounts Wire

Prijs: € 15,90 (plus € 11,90 verzendkosten vanuit Duitsland)
www.puremounts.de

PureMounts gooit het over een andere boeg. Dit is geen muurbeugel, maar een stalen draadje waar je je hd-televisie aanhangt. Serieus? Ja, wij waren ook een beetje sceptisch, maar aan het stalen draadje kan daadwerkelijk tot wel 50 kilo gewicht hangen. De montage is makkelijk en je tv kan binnen een paar minuten aan de wand hangen. Geen gedoe met positioneren, de televisie kun je gewoon recht hangen door het een beetje te bewegen. Een ander voordeel is de prijs: voor circa 25 euro wordt de Wire naar je huis verzonden.

Ricoo S7244

Prijs: € 37,99
www.ricoo.eu

Een muurbeugel van krap veertig euro? Jawel, de Ricoo S7244 heeft zelfs twee armen waardoor je tv superstevig aan de wand kan worden bevestigd. Je kunt de televisie draaien tot maximaal 120 graden. Kantelen is ook mogelijk, hiervoor heb je 10 graden tot je beschikking. De beugel kan maximaal 50 kilo aan en is geschikt voor alle tv’s tot 65 inch. Je kunt allerlei type televisies aan de beugel hangen; vesa-formaten tot 400 x 400 worden ondersteund.

Newstar FPMA-C340

Prijs: € 61,56 (plus verzendkosten)
www.newstar.eu

Verreweg de meeste oplossingen zijn erop gericht om je televisie aan de muur te bevestigen, maar wat als je het ding liever aan je plafond wil hangen? De FPMA-C340 is een plafond-mount voor schermen tot wel 75 inch. Het maximale draagvermogen is 50 kilo, maar uiteraard moet je wel even kijken of jouw plafond dit kan houden. Je kunt je televisie 360 graden draaien en de afstand van de montagebeugel tot het plafond is tussen de 106 en 156 centimeter.

Tv in caravan ophangen 

Wil je je tv niet in de woonkamer ophangen, maar in je caravan of camper dan moet je op wat extra dingen letten. Bij een wand- of kastmontage is het belangrijk dat de beoogde tv-beugel de juiste vesa-standaard ondersteunt. Het is van belang dat de schroefgaten achterop de televisie en op de beugel overeenkomen.

Je hoeft overigens niet op de aanschaf van een beugel te besparen. Het is namelijk prettig wanneer je de beeldbuis in allerlei richtingen kunt bewegen. De betere beugels hebben een stevige arm die om het hoekje gaat. Is het tweepersoonsbed en het zitgedeelte gescheiden door een wand, dan kan een flexibele arm met meerdere scharnierpunten beide ruimtes bedienen. In een ander artikel gaan we uitgebreid in op waar je rekening mee moet houden als je tv wilt kijken op de camping.

Hama “schildersezels-design”

Prijs: € 149,00
www.hama.com

Deze standaard met de prachtige naam is simpel maar doeltreffend. De tripod heeft aan de bovenkant een simpele bevestiging waar je televisies van 37 tot 75 inch aan kunt bevestigen. Kabelclips worden meegeleverd zodat je geen lelijke kabels tussen de voetjes ziet hangen. Het maximale draagvermogen is 40 kilo en de hoogte is 133 centimeter. Als je de televisie erop hangt, ziet het totale plaatje er inderdaad precies uit alsof je een schilderij op een ezel hebt staan.

Vogel’s NEXT OP2

Prijs: € 799,99
www.vogels.com/nl

Een stand voor achthonderd euro? Het lijkt Apple wel! Toch is dit geen normale voet voor je tv, de gehele stand is gemaakt van hout en op de onderste balk kun je gemakkelijk een sound bar installeren. Hiervoor moet je dan nog wel even een accessoire kopen voor een paar tientjes. Deze stand van Vogel’s ziet er adembenemend uit en kan televisies van 50 tot 77 inch de perfecte ondergrond bieden.

Rfiver Universal TV Ständer

Prijs:€ 14,99 (plus verzendkosten uit Duitsland)
www.amazon.de

Heb je liever een goedkope voet voor je televisie, of beter gezegd: twee voeten? Dan kun je bij Amazon deze stand van Rfiver kopen. Voor 12 euro plus verzendkosten uit Duitsland heb je twee voetjes die je onder vrijwel elke tv tussen de 27 en 65 inch kunt bevestigen. Alle bekende vesa-formaten worden ondersteund aangezien de voetjes aan een balk met gaatjes zijn bevestigd. Hoe breder je vesa-aansluiting, hoe wijder de voeten uit elkaar staan.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste accessoires voor je tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.