Dit zijn de beste draadloze over-ear koptelefoons

Door: lub-snoek | 22 november 2017 10:42

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2: testen
 3. Pagina 3: conclusie

Je wilt een draadloze, over-ear koptelefoon, maar hij mag niet teveel kosten. Wat is er zoal op de markt als je een koptelefoon wilt die niet meer dan pakweg 100 euro mag kosten? Waar moet je op letten? Wat voor geluidskwaliteit mag je verwachten en hebben koptelefoons in dit prijssegment ook nog extra functies naast bluetooth? Wij testen de beste draadloze over-ear koptelefoons.

Zit je niet aan een bepaalde prijs vast en wil je meer weten over koptelefoons? Check dan deze pagina, waar we alle recente reviews en artikelen voor je verzamelen.

We testen acht koptelefoons van bekende en minder bekende merken die niet meer dan pakweg 100 euro kosten, om een goed beeld te krijgen van het marktaanbod op het gebied van betaalbare, draadloze over-ear koptelefoons.

Het wordt al vrij snel duidelijk dat ons prijssegment vol zit met compromissen. Zo leveren sommige koptelefoons flink in op geluidskwaliteit op het moment dat ze een vrij premium ontwerp hebben. Sommige koptelefoons zitten niet al te stevig in elkaar, maar klinken dan weer opvallend goed. Hoewel comfort in de vorm van kussens voornamelijk een persoonlijke kwestie is, is wel duidelijk merkbaar dat niet alle fabrikanten zich verdiept hebben in de ergonomie van de gemiddelde gebruiker. Te kleine oorkussens, oorschelpen die niet kunnen kantelen … we komen allerlei gebreken tegen.

Functies

We testen de koptelefoons niet alleen op het gebied van ontwerp, comfort en geluidskwaliteit, maar ook de bediening en eventuele extra functies nemen we mee. Zo ondersteunde (slechts) één deelnemer Siri en waren lang niet alle koptelefoons op te vouwen (een over-ear koptelefoon neemt al snel veel ruimte in als je deze niet kunt inklappen). Sommige koptelefoons worden geleverd met een opbergzak, andere zelfs met een stevige opbergcase! Op de geteste Sony- en Pioneer-modellen na, hebben alle koptelefoons uit de test de mogelijkheid om een batterijindicator te zien het bluetooth-menu op je smartphone. Alle koptelefoons zijn geschikt om draadloos oproepen mee te beantwoorden.

Geluid

Hoewel het voor een deel een kwestie van smaak is, kunnen we rustig stellen dat niet iedere koptelefoon even goed klinkt. Naast de kwaliteit van de drivers hebben namelijk ook veel koptelefoons een typisch geluidsbeeld. Zo hebben de kandidaten van JBL en Marmitek qua bas heel wat in hun mars, terwijl de hoge tonen juist weer beter tot hun recht komen met de koptelefoon van Pioneer. Er waren zelfs koptelefoons die aptX ondersteunden, waardoor het mogelijk is om muziek van cd-kwaliteit naar de koptelefoon te sturen via bluetooth zonder dat er kwaliteit verloren gaat.

Dankzij een techniek als aptX kan een draadloze verbinding in sommige gevallen beter zijn dan een analoge verbinding. Er zijn ook situaties waarbij een kabel voordelen met zich meebrengt, zoals bij Philips, waarbij met kabel het frequentiebereik wordt vergroot tot maar liefst 8 Hz tot 40 kHz. En bij de Sony MDR770BN die met kabel een hogere weerstand aankan (vooral nuttig voor professionele gebruikers).

Knoppen

Alle koptelefoons uit de test hebben een volumeregelaar op de koptelefoon. Op sommige modellen is bij deze knoppen ook de mogelijkheid verwerkt om het volgende of vorige nummer te selecteren, terwijl andere fabrikanten daar weer aparte knoppen voor hebben aangebracht. Hoeveel en welke knoppen je tot je beschikking wilt hebben is wederom een persoonlijke keuze.

Bij sommige modellen heb je voor alle mogelijkheden losse knoppen.

Onderweg

Dankzij de introductie van mediaspelers als de iPod konden we onderweg naar onze eigen muziek gaan luisteren. En met de opkomst van streamingdiensten als Spotify, Deezer en Tidal heb je nu overal toegang tot een enorme muziekbibliotheek via je smartphone. Nog altijd worden voor het onderweg luisteren vaak oordopjes gebruikt, maar we kijken gelukkig ook niet meer gek op als iemand met een over-ear koptelefoon in de trein zit. En zo’n model hoeft gelukkig niet de hoofdprijs te kosten.

3 Reactie(s) op: Dit zijn de beste draadloze over-ear koptelefoons

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 november 2017 14:35 Mike6245
  Goed artikel, als je op zoek bent naar een over-ear draadloze hoofdtelefoon *onder de € 110,00*.
  Gelieve de titel aan te passen ten behoeve van juistheid. Iemand die op zoek is naar de *beste draadloze over-ear hoofdtelefoon* zit niet goed bij dit artikel…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2017 16:19 Almerick
  Zie mijn reactie over de JBL E55BT, daar heb ik € 106,00 voor betaald. ik heb er erg veel luisterplezier van. Groeten Rick.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2017 16:15 Almerick
  Miijn hoofdtelefoon staat er in de bovenstaande lijst niet bij, en die valt ongeveer in dezelfde prijsklasse. Het gaat om de JBL E55BT. Hij is draadloos, het geluid is werkelijk zeer goed, en hij klemt niet. Jammer de deze hoofdtelefoon er niet bij stond. Want qua prijs en kwaliteitsverhouding, is deze naar mijn mening, ook een goede keuze.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.