Dit zijn de beste draadloze over-ear koptelefoons

Door: lub-snoek | 22 november 2017 10:42

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2: testen
 3. Pagina 3: conclusie

Skullcandy Hesh 2 Wireless

De koptelefoon van Skullcandy heeft een opvallend stug ontwerp en heeft een klassieke vorm: een ronde band met ronde oorschelpen. Het ziet er mooi uit, maar door de ronde oorschelpen bedekt de Hesh 2 niet je volledige oor. Dit gaat ten koste van de mate van isolatie van de oorkussens, waardoor omgevingsgeluid niet goed wordt buitengesloten. De bediening is eenvoudig door de duidelijke en grote knoppen. De batterijduur van 14 uur is indrukwekkend en je krijgt er zelfs een mooie opbergzak bij. Helaas is de koptelefoon niet op te vouwen, onhandig als je hem vaak mee zou willen nemen omdat hij dan veel ruimte inneemt in je tas.

Volgens Skullcandy heeft de Hesh 2 het zogenaamde ‘Supreme Sound’, waardoor alle geluiden goed tot hun recht zouden moeten komen. Op een gemiddeld volume is dit voor een groot deel ook het geval, alleen met extreem lage tonen heeft de Hesh 2 wel moeite. Zet je het geluid harder, dan is er bar weinig te bekennen van het Supreme Sound: er gaan veel details uit het middengebied verloren en de koptelefoon begint zelfs te kraken bij extreem lage tonen. Het geluid is al met al niet denderend, maar dit kunnen we de koptelefoon door zijn prijskaartje niet al te veel kwalijk nemen.

Skullcandy Hesh 2 Wireless

Prijs
€ 65,-
Batterijduur
14 uur
Frequentiebereik
20 Hz – 20 kHz
Website
www.skullcandy.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Stevig ontwerp
 • Met opbergzak
 • Minpunten
 • Niet inklapbaar
 • Oorschelpen dekken niet helemaal

Philips SHB7250

De Philips SHB7250 laat de concurrentie ver achter zich als het gaat functies en gebruiksgemak. Niet alleen is de koptelefoon van Philips met 167,5 gram de lichtste uit de test, ook is het de enige kandidaat die Siri ondersteunt, een leuke toevoeging voor iOS-gebruikers. Het ontwerp komt wel wat rommelig over, omdat Philips voor elke functie een aparte knop heeft gemaakt. Ondanks het lichte gewicht is het Philips toch gelukt om een batterij in de SHB7250 te bouwen die het zo’n 11 uur uithoudt. Helaas voelt de koptelefoon wel vrij fragiel aan, waardoor het extra jammer is dat er geen opberghoes of -case meegeleverd wordt.

De Philips SHB7250 ondersteunt aptX, wat voor veel gebruikers een groot voordeel kan zijn. Je kunt hiermee geluid in cd-kwaliteit via bluetooth streamen. Door het lichte ontwerp en de fragiele bouw drukken de oorkussens echter niet zo goed op het oor, waardoor veel omgevingsgeluid alsnog de oorschelp binnendringt en het geluid zelf ook minder aanwezig is. Philips compenseert dit door in de koptelefoon iets meer nadruk te leggen op de lage tonen. Dit is ook gelijk de enige duidelijke aanpassing in het geluidsbeeld, de Philips klinkt bijzonder gebalanceerd en alle tonen komen – zelfs op hogere volumes – goed tot hun recht.

Philips SHB7250

Prijs
€ 59,-
Batterijduur
11 uur
Frequentiebereik
8 Hz – 23 kHz (met draad 40 kHz)
Website
www.philips.nl
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Licht en inklapbaar
 • Goedkoop
 • Minpunten
 • Voelt fragiel aan

Marmitek BoomBoom 577

De Marmitek BoomBoom 577 is een robuuste koptelefoon met precies genoeg versieringen om het ontwerp neutraal en verzorgd te houden. Door het kussen om de hoofdband en de bijzonder zachte oorkussens, is de koptelefoon van Marmitek een bijzonder comfortabel model. De BoomBoom 577 is niet inklapbaar, maar wordt wel geleverd met een premium opbergcase en ook de kabels hebben een eigen opbergzakje. Het is de enige deelnemer die aptX Low Latency ondersteunt, waardoor het draadloze geluid vrijwel synchroon loopt met de audiobron.

Wat het geluidsbeeld betreft, maakt de BoomBoom zijn naam waar: de nadruk ligt op bas. Genres als house en techno knallen door de koptelefoon en zitten vol energie. De BoomBoom is hierdoor een stuk minder geschikt voor genres als klassiek of rock, aangezien veel tonen uit het middengebied en hoger worden weggedrukt door de bas.

Marmitek BoomBoom 577

Prijs
€ 59,-
Batterijduur
15 uur
Frequentiebereik
20 Hz – 20 kHz
Website
www.marmitek.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Ondersteunt Low Latency aptX
 • Stevige opbergcase
 • Minpunten
 • Niet inklapbaar
 • Midden- en hooggebied minder aanwezig

Trust Mobi Wireless

De Trust Mobi is de goedkoopste in deze test. Hoewel dit niet terug te zien is in het ontwerp en de koptelefoon vrij stevig aanvoelt, is er flink bezuinigd op comfort. De oorschelpen zijn voor de meeste volwassenen te klein, waardoor ze kunnen gaan irriteren. Ook is de hoofdband voor ons maar net lang genoeg. De Trust Mobi heeft ook de kortste batterijduur van alle deelnemers. Toch is het niet per definitie een slechte koptelefoon. Door zijn formaat en zeer aantrekkelijke prijskaartje is het een geweldig cadeau voor een jonger kind. Het geluid is namelijk prima en koptelefoon is zeker robuust genoeg om ruw gebruik te overleven.

Trust Mobi Wireless

Prijs
€ 51,99
Batterijduur
10 uur
Frequentiebereik
20 Hz – 20 kHz
Website
www.trust.com
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Bijzonder goedkoop
 • Minpunten
 • Oorschelpen te klein

3 Reactie(s) op: Dit zijn de beste draadloze over-ear koptelefoons

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 november 2017 14:35 Mike6245
  Goed artikel, als je op zoek bent naar een over-ear draadloze hoofdtelefoon *onder de € 110,00*.
  Gelieve de titel aan te passen ten behoeve van juistheid. Iemand die op zoek is naar de *beste draadloze over-ear hoofdtelefoon* zit niet goed bij dit artikel…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2017 16:19 Almerick
  Zie mijn reactie over de JBL E55BT, daar heb ik € 106,00 voor betaald. ik heb er erg veel luisterplezier van. Groeten Rick.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2017 16:15 Almerick
  Miijn hoofdtelefoon staat er in de bovenstaande lijst niet bij, en die valt ongeveer in dezelfde prijsklasse. Het gaat om de JBL E55BT. Hij is draadloos, het geluid is werkelijk zeer goed, en hij klemt niet. Jammer de deze hoofdtelefoon er niet bij stond. Want qua prijs en kwaliteitsverhouding, is deze naar mijn mening, ook een goede keuze.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.