Dit zijn de beste opslagmedia

Door: richard-veenstra | 28 november 2019 13:27

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2:Geheugenkaartjes, accessoires en behuizingen

Transcend 128 GB microSDXC

Prijs: € 18,-
www.transcend-info.com

Transcend is een belangrijk merk op het gebied van geheugenkaartjes. Vroeger had je de keuze uit heel veel verschillende geheugenkaartjes, maar tegenwoordig werken vrijwel alle apparaten met het formaat sd of de kleine variant micro-sd. Dit kaartje is een micro-sdxc en kan 128 gigabyte aan data opslaan. Van het kaartje kun je lezen met een maximale snelheid van 95 MB per seconde, schrijven gaat met maximaal 45 MB per seconde. Er zijn meerdere varianten van het kaartje, beginnend bij 4 GB.

SanDisk Extreme Pro 128 GB SDXC

Prijs: € 38,-
www.sandisk.nl

De SanDisk Extreme is een normaal sd-kaartje met topsnelheden, de maximale lees- en schrijfsnelheid is respectievelijk 170 MB/s en 90 MB/s. Voor 128 GB betaal je net geen veertig euro, er zijn echter ook varianten met 256 en 512 GB. Voor die laatste betaal je wel de hoofdprijs, op het moment van schrijven was dit 212 euro. De Extreme Pro is handig voor fotografen omdat het een burst-modus ondersteunt en je er 4K-video’s mee kunt opnemen.

SanDisk Extreme CompactFlash 64 GB UDMA7

Prijs: € 39,-
www.sandisk.nl

Sd heeft de strijd dan duidelijk gewonnen van het grotere formaat compact-flash (CF), toch zijn er apparaten die nog met dit formaat werken. SanDisk is één van de weinige merken die nog compact-flash aanbieden, het kaartje van 64 gigabyte kost zo’n veertig euro. Het kaartje ondersteunt leessnelheden tot 120 MB per seconde, de Pro-variant gaat tot 160 MB/s, deze is wel bijna twee keer zo duur. De SanDisk CF-kaartjes zijn ook in 32 GB en 128 GB beschikbaar.

Deltaco MAP-GD47C

Prijs: € 23,50
www.deltaco.nl

Als je een interne ssd wilt gebruiken op je laptop, dan kun je gewoon een externe behuizing kopen. Heb je een usb-c-poort op je laptop, dan ga je bijvoorbeeld voor deze optie van Deltaco. Let er wel op dat de controller in de behuizing schijven tot 1 TB ondersteunt. De behuizing weegt slechts 75 gram en is gemaakt van aluminium. In de doos vind je een kleine schroevendraaier en schroefjes zodat je meteen aan de slag kunt.

Blackmagic Design MultiDock 10G

Prijs: € 635,25
www.blackmagicdesign.com

Voor professionele toepassingen kun je een dock kopen waar je meerdere ssd’s in kunt plaatsen. Met de Blackmagic Design MultiDock 10G heb je zelfs de mogelijkheid om een raid-systeem van twee of meerdere schijven te maken. Hiermee kun je de doorvoersnelheden van je ssd’s bijvoorbeeld drastisch verbeteren. De kwaliteit van de Multidock van Blackmagic Design is ongekend en wordt door veel pro-video en -audiostudio’s gebruikt. De 10G-versie heeft usb-c-aansluitingen, de vorige versie had twee thunderbolt-aansluitingen.

Synology DiskStation DS218j

Prijs: € 175,-
www.synology.com

Een andere optie als je veel opslagruimte nodig hebt, is een nas. De Synology DiskStation DS218J is een behuizing voor twee 3,5inch-schijven. De nas van Synology heeft een cpu met twee processorkernen van elk 1,3 GHz. Aan de achterkant vind je twee usb3-aansluitingen en een ethernetpoort. Je kunt de nas aanspreken vanaf allerlei verschillende systemen en is relatief geluidsarm met maar 18,2 dB(A). Het apparaat is bovendien energiezuinig, het verbruikt maar iets meer dan 7 watt in slaapstand.

Vanja Adapter

Prijs: € 9,-
www.amazon.de

Dit is een handig gereedschap als je veel geheugenkaartjes hebt liggen. Het apparaatje lijkt op een gewone usb-stick, maar is eigenlijk een adapter voor (micro-)sd-kaartjes. Je steekt er aan de boven- of onderkant een sd-kaartje in en kunt de usb3.0-aansluiting of usb-c-aansluiting aan de linker-en rechterkant gebruiken om het in je pc te steken. De usb3.0-stekker kun je bovendien naar boven klappen, dan verschijnt er een micro-usb-stekker.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste opslagmedia

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.