Dit zijn de beste sporthorloges

Door: Joris Peterse | 20 februari 2022 12:12

Review

Voor de echt fanatieke sporter is een sporthorloge de overtreffende trap van een fitnessbandje. Alle data worden tijdens en na activiteiten verzameld, zodat je precies kunt nagaan hoe je inspanning én herstel is. Zo kun je je piekprestaties perfect coördineren. Wil je het beste sporthorloge van het moment kopen, dan hebben we op deze pagina enkele interessante modellen voor je verzameld.

Ga wel na wat voor inspanningen je doet. Gebruik je een smartwatch tijdens het bergbeklimmen, dan is het belangrijk dat deze tegen een stootje moet kunnen. Bepaalde merken specialiseren zich in dit soort stevige horloges, die nog werken wanneer jij de (spreekwoordelijke) top bereikt. Ze zijn voorzien van een extra stevige behuizing die weer, wind en krassen kunnen overleven, bijvoorbeeld. 

Ben je er nog niet over uit of zo'n sporthorloge iets voor je is? Het nut van wearables als sporthorloges en fitnessbandjes behandelden we eerder al. 

Garmin Venu 2

Prijs: € 345,-

De Garmin Venu 2 is misschien wel de mooiste smartwatch voor sporters en biedt bovendien de gevorderde metingen waar Garmin om bekendstaat. Wat de Garmin vooral een streepje voor geeft op smartwatches, is dat de accu elf dagen meekan op één lading. Daarbij synchroniseer je je smartphonemeldingen ook met je Garmin-horloge en bedien je je muziek.

Polar Grit X

Prijs: € 349,-

Een goed sporthorloge mag wat kosten. Maar Polar blinkt niet echt uit in design. De horlogekast is veel te groot en het schermpje lijkt ook wel een reis terug in de tijd. Het gaat om de andere kant van de horlogekast die vol zit met nauwkeurige sensoren. Die helpen vooral fanatieke sporters om hun prestaties te meten. Ook worden gebruikers actief aangespoord om voldoende rust te pakken. 

Lees ook onze volledige Polar Grit X review.

Apple Watch Series 7

Prijs: € 529,-

De Apple Watch is bij veel sporters erg populair. Apples metingen zijn misschien iets minder nauwkeurig dan die van Garmin en Polar, maar de smartwatch is erg toegankelijk in gebruik en heeft veel functies die sporters ten goede komen.

Maar ook andere functies komen van pas, zoals de mogelijkheid een hartfilmpje te maken en valdetectie (waarbij na een valpartij een noodnummer wordt gebeld). Alleen is een Apple Watch wellicht te kwetsbaar en de accuduur te kort voor bijvoorbeeld bergbeklimmers, viking-runners of mountainbikers.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste sporthorloges

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.