Dit zijn de beste activity trackers

Door: Joris Peterse | 13 februari 2022 12:34

Review

Fitnesstrackers zijn kleiner dan smartwatches en daarmee geschikter voor kleine polsen. Bovendien zijn ze ook vaak lager geprijsd. Maar welke moet je hebben? We zetten enkele van de beste activity trackers van het moment voor je op een rijtje.

Meestal gaat een opgeladen accu van een tracker zo’n vijf dagen mee, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je gebruik. De armbandjes zijn vooral geschikt voor het meten van activiteiten en prestaties. Daarbij bieden sommige bandjes nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld contactloos te betalen in winkels, je muziek te bedienen en smartphonemeldingen weer te geven.

Wil je weten of zo'n gadget echt iets voor je is? Eerder bespraken we al het nut van wearables als smartwatches en fitnessbandjes

Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is een stuk groter dan zijn voorgangers en beschikt bovendien over een oledscherm. Voordeel hiervan is dat je nu ook always-on-functionaliteit hebt: je hoeft niet meer je pols te bewegen om het klokje te zien.

Toegankelijkheid is de grote kracht van Fitbit en dat zie je ook terug in de Fitbit-app. Slaapmeting, activiteiten, verbranding: je krijgt een goed beeld van je activiteiten en wat je kunt doen om gezonder te worden.

Nadeel is wel dat Fitbit veel inzet op de Fitbit Premium-betaaldienst van een tientje per maand. Voor het sportbandje zelf betaal je ook al een fiks bedrag, dus dan is het extra wrang als basisfuncties achter een betaalmuur verdwijnen.

Lees ook onze Fitbit Charge 5 review.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Waar je voor de nieuwste generatie Fitbit zo’n 170 euro betaalt, ben je met een Xiaomi Mi Band 6 voor een vierde van die prijs al klaar. Hoewel Xiaomi veel eerder begon met het gebruik van kleurrijke oledschermen dan Fitbit, voelt de Mi Band toch een beetje aan als een Fitbit Charge-light. En om eerlijk te zijn is daar niets mis mee.

Onthoud wel dat de sensoren net even minder nauwkeurig zijn en de app een stuk minder gebruiksvriendelijk. Zo scoor je een soort gezondheidspunten, maar hoe die zich verhouden met je echte gezondheid en prestaties? Joost mag het weten.

Lees ook onze Xiaomi Mi Smart Band 6 review.

Garmin Vívosmart 4

De Garmin Vívosmart 4 is al een oud beestje, dus mocht je interesse hebben in deze wearable, dan loont het om even goed de prijs te vergelijken. Het is jammer dat Garmin nog geen opvolger heeft van dit armbandje, want het merk biedt verder eigenlijk alleen grote sporthorloges aan.

De Vívosmart 4 biedt nauwkeurige metingen en een app die alle data tot in detail weergeeft, precies zoals je van Garmin mag verwachten. Helaas ontbreekt wel een gps-functie. Hopelijk besluit Garmin een vijfde generatie uit te brengen die dit rechtzet.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste activity trackers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.