Dit zijn de handigste accessoires voor je mediaspeler

Door: Martin Gijzemijter | 06 oktober 2018 09:37

Review

Televisiekijken is al lang geen passieve ervaring meer. Of je nu live kijkt, via je settopbox of via je mediaspeler, er zijn tegenwoordig heel wat accessoires op de markt die de kijkervaring een stuk prettiger kunnen maken. Wij zetten een aantal van dit soort accessoires voor je op een rij.

Logitech Harmony Ultimate One

Prijs: € 89,99
www.logitech.com

Heb je het over universele afstandsbedieningen, dan is Logitech waarschijnlijk het eerste merk dat je te binnen schiet. Niet vreemd ook want de afstandsbedieningen zijn zeer gebruiksvriendelijk, maar daar hangt dan ook wel een flink prijskaartje aan. Met de Ultimate One kun je niet alleen je televisie of mediaspaler bedienen, maar ook allerlei andere apparaten in je huis, zoals je soundbar, dvd-speler enzovoort. Het aanraakscherm zorgt voor handige snelkoppelingen, zodat je bijvoorbeeld met één druk op de knop naar je favoriete zender zapt.

Logitech Harmony Elite

Prijs: € 199,-
www.logitech.com

De Harmony Elite is nog een flink stuk duurder dan de Ultimate One, en dat heeft vooral te maken met de extra functionaliteit die de afstandsbediening biedt. Het systeem wordt namelijk geleverd met een hub, zodat je elke smartphone kunt veranderen in een afstandsbediening waarmee je elke televisie, elke mediaplayer en elke beamer kunt bedienen. Uiteraard krijg je er ook nog een ‘echte’ afstandsbediening bij. De Harmony Elite kan, overigens net als de Ultimate One, geprogrammeerd worden om 15 apparaten te bedienen.

One For All URC7130 Essence 3

Prijs: € 17,99
www.oneforall.com

Een universele afstandsbediening hoeft uiteraard niet direct een fortuin te kosten. Als je bereid bent om genoegen te nemen met minder, zoals geen aanraakscherm (sterker nog, helemaal geen display) en de mogelijkheid om maximaal drie apparaten tegelijkertijd aan te sturen in tegenstelling tot de vijftien apparaten die de Harmony ondersteunt, dan is de Essence 3 van One for All een prima alternatief. Het is allemaal wat lastiger in te stellen en je kunt de afstandsbediening niet op je pc aansluiten om je wat werk te besparen, maar in ruil daarvoor betaal je ook echt héél erg veel minder. En als je het apparaat eenmaal hebt ingesteld, heb je er natuurlijk geen omkijken meer naar.

Universele afstandsbediening - 2 Apparaten

Prijs: € 9,95
www.hama.com

Dat een goedkopere universele afstandsbediening niet hoeft te betekenen dat je een lelijk fantasieloos ding op tafel hebt liggen, bewijst deze Hama universele afstandsbediening die we vonden bij Allekabels. Zeer basaal qua functionaliteit en je kunt er maar twee apparaten tegelijkertijd op programmeren, maar dat is natuurlijk perfect als je wel je televisie én een ander apparaat wilt aansturen, maar geen behoefte hebt aan tientallen functies die je nooit gaat gebruiken, maar waar je wél voor betaalt. Daar komt bij dat we de vorm van deze afstandsbediening echt heel leuk vinden. Alsof je een geweer in je handen hebt waarmee je commando’s afvuurt op je televisie.

One For All - NEVO Portal

Prijs: € 44,95
www.oneforall.com

Wil je graag je televisie, mediaspeler of beamer bedienen met je smartphone of tablet, maar ben je niet bereid om 200 euro neer te tellen voor de Harmony Elite, dan is de NEVO Portal een zeer betaalbare tussenoplossing. De NEVO Portal is zowel een zelfstandige afstandsbediening als een hub voor je smartphone of tablet, gekoppeld via bluetooth. De vorm van deze universele afstandsbediening is daarbij interessant: je zou hem zomaar op je salontafel kunnen bevestigen als permanente bedien-unit, de enige in huis die je nooit kwijt zult raken

Trust Sento

Prijs: € 70,-
www.trust.com

De Trust Sento is een toetsenbord dat er zo comfortabel uitziet dat we het waarschijnlijk ook zouden gebruiken voor onze pc, smartphone of tablet. Er is een groot typgedeelte en een klein trackpad-gedeelte, mocht het nodig zijn om bijvoorbeeld op je mediaspeler een cursor te bewegen. Het toetsenbord wordt geleverd met micro-usb-ontvanger met een draadloos bereik van 10 meter.

Rii i8 Wireless Keyboard

Prijs: € 14,95
www.riitek.com

We zijn al een tijdje verliefd op dit draadloze toetsenbordje, en niet in de laatste plaats omdat hij ons doet denken aan de Nokia Ngage van jaren terug. Maar onze liefde komt vooral voort uit het feit dat je nog geen twee tientjes betaalt voor dit fraai ontworpen toetsenbord met ingebouwd touchpad. We vragen ons daadwerkelijk af hoe ze dit apparaat winstgevend hebben gekregen.

Trust Wireless Keyboard & Air Mouse

Prijs: € 39,99
www.trust.com

Nog een klein juweeltje van Trust in dit overzicht: aan de ene kant een standaard afstandsbediening, aan de andere kant een toetsenbord met lekker grote knoppen die goed aanvoelen onder je vingers. Wat ons betreft daadwerkelijk het beste van twee werelden.

H18+ 2.4GHz Mini Wireless Keyboard

Prijs: € 44,95
www.bol.com

Een interessant, superluxe ogend, maar tegelijkertijd ontzettend compacte afstandsbediening. Dat is de H18+, die geen fysieke toetsen heeft, maar volledig bestaat uit een aanraakvlak, en daardoor ook allerhande gestures ondersteunt. Het nadeel hiervan is wel dat de batterij iets sneller leeg is dan een standaard afstandsbediening (sterker nog, na zeven dagen al) maar gelukkig is hij snel weer op te laden met de meegeleverde usb-kabel.

Sennheiser HD 65 TV

Prijs: € 59,-
www.sennheiser.com

In deze rubriek bespreken we vooral koptelefoons met een zendstation, omdat we een kabel soms gedoe vinden. Echter, voor die koptelefoons betáál je wel flink, daarom maken we een uitzondering. Deze Sennheiser-koptelefoon is speciaal gemaakt voor televisiekijken. Kwalitatief hoogwaardig geluid, de mogelijkheid om het geluidsniveau links afzonderlijk van rechts te veranderen én een kabel van vijf meter zodat je niet per ongeluk je tv van de kast sleurt. De koptelefoon valt mooi over je oren en sluit die dus voor het omgevingsgeluid af.

Sennheiser RS 120-II

Prijs: € 93,99
www.sennheiser.com

Wil je wél graag draadloos, maar niet direct de hoofdprijs betalen, dan heeft Sennheiser daar ook een mooi instapmodel voor. De koptelefoon heeft een draadloos bereik van 100 meter, hetgeen betekent dat je zelfs kunt gaan poepen zonder iets van je film te hoeven missen.

Sony MDR-DS6500

Prijs: € 205,-
www.sony.com

De Sony MDR-DS6500 is direct een flink stuk duurder, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug, namelijk onvervalst 3D-geluid. Het geluid in deze koptelefoon wordt weergegeven als 7.1-kanaals audio met een extra stevige bas die je niet alleen hoort, maar ook goed kunt voelen. De batterij gaat 20 uur mee zonder opladen en het bereik is 100 meter.

Sennheiser RS 185

Prijs: € 314
www.sennheiser.com

We ontkomen er niet aan om hier nóg een koptelefoon van Sennheiser te noemen. Want waar het merk heel sportief instapmodellen maakt, heeft het ook high-end modellen, waar je een godsvermogen voor betaalt, waar je wel superieure audiokwaliteit voor terugkrijgt. De afstandsbediening van de RS 185 (winnaar van de IF Design award) zit verwerkt in je oorschelp en de noise-cancelling zorgt ervoor dat je écht niets anders hoort dan de film of serie die je kijkt. Met deze koptelefoon zouden we graag de Die Hard-serie even opnieuw kijken.

1 Reactie(s) op: Dit zijn de handigste accessoires voor je mediaspeler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 oktober 2018 16:19 Kasander1
    De afstandsbediening van je tv kan ook een ERG handige gadget worden als je bijvoorbeeld een Raspberry pi met Kodi gebruikt. Mits je tv natuurlijk HDMI CEC ondersteund.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.