Terugblik: de tofste aankondigingen op Computex 2019

Door: Justin Doornekamp | 13 juni 2019 13:22

Blog

Jaarlijks vindt in Taipei de Computex-beurs plaats, waar grote techfabrikanten zich van hun beste kant laten zien met hun laatste vernieuwingen. Wat zijn de tofste aankondigingen geweest? Wij lichten er een paar uit.

1. Nieuwe processor van AMD

De 12-core 24-thread Ryzen 9 3900x: een hele mond vol, maar absoluut het benoemen waard. Met de processor streeft AMD concurrent Intel voorbij, althans op papier. De Ryzen 9 3900x is sneller en bovendien goedkoper dan de Core i9 9920X van Intel. Veel goedkoper zelfs: de processor van Intel kost rond de 1.300 euro, terwijl die van AMD voor omgerekend circa 500 euro over de toonbank moet gaan.

2. Zenbook Pro Duo

Tijdens Computex presenteerde Asus een bijzondere laptop: de Asus Zenbook Pro Duo, die opvalt vanwege zijn tweede scherm boven het toetsenbord. Hiermee vernieuwt Asus de laptop op een manier die doet denken aan Apple’s Touch Bar op Macbooks… Maar dan veel praktischer.

3. Honeycomb Glacier

Intel lijkt de concurrentie aan te willen gaan met Asus, want het bedrijf kondigde zijn eigen laptop met twee schermen aan, voorlopig genaamd Honeycomb Glacier. Naast een Full HD-scherm van 15,6 inch krijg je er een tweede scherm bij van 12,3 inch met een resolutie van 1920 bij 720. De twee schermen zijn boven elkaar geplaatst, waardoor je in principe een hoge laptop krijgt. Het tweede scherm van de Honeycomb Glacier is in tegenstelling tot de Zenbook Pro Duo niet plat boven het toetsenbord geplaatst, maar kun je schuin uitklappen. Hierdoor vervult het tweede scherm de functie van een laptopstandaard, die je dus niet meer nodig hebt. Handig!

Het betreft vooralsnog echter een prototype dat later mogelijk gebruikt wordt voor gaming-notebooks van derde partijen.

4. SteelSeries Apex Pro toetsenbord

Na het succes van de gaming headsets, mag het geen verrassing zijn dat SteelSeries vol inzet op game-accessoires, waaronder toetsenborden. Vooral het mechanische Apex Pro-toetsenbord viel op, door het zogenoemde variabele actuatiepunt. Dit betekent dat je zelf kunt instellen hoe iedere toets reageert op je aanraking. Wil je dat een toets pas reageert als je deze volledig indrukt of is een snelle aanraking al voldoende? Dit soort kleine aanpassingen kan voor gamers een verschil tussen dag en nacht zijn.

5. Houten laptop van HP

Na een succesvol experiment met leer, doet HP er een stapje bovenop met een nieuwe Envy Wood-serie laptops. Hoewel de buitenkant van aluminium is, is het paneel aan de binnenkant rond het toetsenbord van hout. Je kunt daarbij kiezen uit donkerbruin walnoot, wit berken of zilveren berken.

0 Reactie(s) op: Terugblik: de tofste aankondigingen op Computex 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.