Don't Sleep 2.17

Door: Robbin Ooijevaar | 01 april 2011 11:18

Apps & Software

Energiebeheer van Windows is een handig hulpmiddel (zeker voor notebookgebruikers) om onnodige energieverspilling tegen te gaan. Windows zet daarbij uw scherm, uw harde schijf en na verloop van tijd ook uw volledige computer in een spaarstand. Als u een groot bestand downloadt van internet of een dvd-project bewerkt, is energiebeheer echter allesbehalve welkom, omdat het dit proces kan verstoren. Don't Sleep biedt uitkomst, door ervoor te zorgen dat de energiebeheerfunctie tijdelijk zijn werk onderbreekt zodat uw downloadproces ongestoord verder verloopt.

Op de website van de makers vindt u Don't Sleep onder Freeware. Het programma heeft geen installatie nodig. Download het zip-bestand en pak de inhoud uit. Start het programma door dubbel te klikken op het bestand DontSleep.exe. Een handige aanvulling is de timer-functie. Dit is een soort wekker waaraan u een actie kunt koppelen. U activeert hem onder in beeld bij Use timer. De timer kan eenvoudig op een bepaalde tijd worden ingesteld en in een drop-downmenu kunt u aangeven wat er moet gebeuren als hij afloopt. Met Exit and stop blocking wordt de blokkade van het energiebeheer opgeheven. Kies voor Exit and shutdown om uw systeem na het aflopen van de wekker volledig uit te schakelen. Tijdens het gebruik van dit hulpprogramma kunt u Don't Sleep minimaliseren naar de systeembalk naast het Windows-klokje, door op To tray te klikken.

Don't Sleep voorkomt dat uw systeem tijdens het uitvoeren van een belangrijke taak in slaap valt.

Don't Sleep 2.17

Freeware

Taal Engels

Download 33 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Don't Sleep 2.17

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.