Double speed USB 3.0 komt eraan in 2014

Door: matthijs-van-den-broek | 07 januari 2013 10:27

Nieuws

De USB 3.0 Promoter Group kondigt vandaag het begin en de uitrol aan van een nieuw USB-tijdperk op de CES show in Las Vegas. De snelheid van USB 3.0 zal verdubbelen van 5 gigabits per seconde naar 10Gbps.

De standaard moet medio 2013 volledig klaar staan, van de computerindustrie schijnen we aldus cNet te kunnen verwachten dat eind 2014 de uitrol van de nieuwe standaard op de planning staat. Pas in 2015 zal de nieuwe standaard volledig zijn doorgedrongen, verwachten ze bij de USB 3.0 Promoter Group.

Op cNet schrijven ze:

"The move will uncork speed bottlenecks of external SSD storage devices, open up options such second monitors, and help confine the even faster Thunderbolt interface to a high-end niche."

Thunderbolt heeft de USB 3.0 Double Speed snelheid van 10Gbps al te pakken, maar het is gemakkelijk standaarden afspreken als je in je eentje bent (Apple). De adoptie van nieuwe standaarden in de computer- en elektronica industrie gaat doorgaans erg langzaam, maar eigenlijk kun je wel stellen dat USB een groot succes is tot nu toe. De standaard wordt niet alleen gebruikt in de computerindustrie, maar ook in bijvoorbeeld tv's, auto's en mobiele telefoons.

Belangrijke hobbel om te nemen zal een hardware update zijn voor verschillende drivers van uiteenlopende apparaten: nieuwe controller hardware is nodig om de boel te laten draaien.

0 Reactie(s) op: Double speed USB 3.0 komt eraan in 2014

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.