Downloaden via bittorrent

Door: Maikel Dijkhuizen | 19 november 2012 14:48

Apps & Software

Ondanks harde acties van auteursrechtwaakhonden is downloaden via torrents nog steeds populair. Sterker nog, na het providerverbod op torrentwebsite The Pirate Bay is het gebruik volgens XS4ALL alleen maar toegenomen! Hoog tijd om zelf met bittorrent aan de slag te gaan. We leggen uit hoe je het downloadproces automatiseert en op afstand bedient.

In tegenstelling tot usenet werkt bittorrent niet met centrale servers. Alle gebruikers die actief zijn op dit downloadnetwerk, leveren een bijdrage door eigen bestanden beschikbaar te stellen. Het voordeel is dat er hierdoor genoeg valt te kiezen. Miljoenen computers zijn namelijk aangesloten bij bittorrent.

Torrentbestand

Om het downloadproces in goede banen te lijden, heb je een torrentbestand nodig. Hiermee wordt contact gelegd met een tracker, die de pc vervolgens verbindt met computers waarop de gewenste bestanden staan. Het bittorrent-programma downloadt vervolgens de data naar de pc.

Overigens is het tegenwoordig ook mogelijk om zonder tussenkomst van een tracker bestanden te downloaden. Gebruikers wisselen in dat geval onderling de benodigde informatie uit. Je downloadt films en muziek zonder tracker via zogeheten magnet-links. Er zijn op internet talloze torrentwebsites te vinden die het aanbod op het bittorrent-netwerk continu in kaart brengen. Nadeel is wel dat die doorgaans vol staan met reclame, waardoor het lastig is om de goede link te kiezen.

Automatisch downloaden

Als je het downloadproces automatisch verwerkt, heb je geen last meer van irritante banners en hinderlijke pop-upschermen. Het bittorrent-programma haalt dan op eigen houtje het torrentbestand of de magnet-link op, waarna het de bestanden op de harde schijf bewaart. Met rss-feeds in µTorrent automatiseer je het zoekproces eenvoudig. Helemaal handig is dat dit programma ook op afstand te gebruiken is.

Duik direct in onderstaande cursus om met het downloaden via bittorrent aan de slag te gaan!

0 Reactie(s) op: Downloaden via bittorrent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.