DriveLetterView 1.20

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 11 mei 2012 14:41

Apps & Software

Met DriveLetterView bekijkt u letterlijk de stationsletters van de aanwezige stations op uw computer. Dat kan Windows zelf natuurlijk ook wel, maar zodra u een station loskoppelt, is deze niet meer zichtbaar en kunt u naar de stationsletter gissen. DriveLetterView toont u altijd het volledige overzicht van alle aangesloten apparaten met bijbehorende stationsletter, zowel van nu als uit het verleden.

Het handige van dit programma is dat u de stationsletters niet alleen kunt kijken, maar ook kunt aanpassen. Dit kan zelfs als het gaat om een station dat u op dit moment niet eens hebt aangesloten. Zo kunt u aangeven dat (zodra u de volgende keer een eerder aangesloten apparaat aansluit) een apparaat een specifieke stationsletter toegewezen krijgt. U dient daarvoor het programma wel te draaien als Administrator, omdat u anders de rechten daarvoor niet hebt. Een handige extra optie is dat u de lees-en schrijfsnelheid van een station kunt bekijken.

Met DriveLetterView ziet u altijd alle stationsletters.

DriverLetterView is een typisch voorbeeld van een programma dat een functionaliteit biedt die we het liefste in Windows zelf zouden zien. Totdat dat zover is, is dit een aanradertje om achter de hand te hebben.

U kunt met dit programma ook de schrijfsnelheid van uw schijven testen.

DriveLetterView 1.20

Freeware

Taal Engels

Download 45,4 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Systeemeisen 67 KB harde-schijfruimte

Maker NirSoft

Oordeel 8/10

Pluspunten

Alle stationsletters in beeld

Stationsletters toekennen aan niet aangesloten apparaten

Lees/schrijfsnelheid testen

Back-ups

Minpunten

Verplicht als Administrator draaien

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: DriveLetterView 1.20

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.