DriverAgent 2.2010.1.5

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 maart 2010 16:14

Review

Fabrikanten van hardware brengen regelmatig verbeterde versies van stuurprogramma’s uit. Meestal worden hiermee problemen verholpen en de prestaties geoptimaliseerd. Voor een stabiel systeem is het verstandig om altijd de nieuwste drivers te gebruiken. Het kost echter ontzettend veel tijd om alles handmatig te controleren op de websites van hardwareproducenten. De oplossing hiervoor is het programma DriverAgent.

Windows Update zorgt er helaas niet altijd voor dat uw computer up-to-date is met de nieuwste stuurprogramma’s van bijvoorbeeld uw monitor, processor, grafische kaart, netwerkadapter, printer, harde schijf, muis, toetsenbord en intern geheugen. Het detecteert simpelweg niet alle updates voor uw hardware. Gelukkig bekijkt u met DriverAgent alsnog razendsnel of u de pc moet bijwerken. Zodra u het exe-bestand van de website hebt gedownload, opent u het programma direct. Er is namelijk geen installatie nodig. De scanmodule van DriverAgent controleert vervolgens of er nieuwe versies van stuurprogramma’s voor de componenten beschikbaar zijn. De software put hierbij naar eigen zeggen uit een database van meer dan twaalf miljoen drivers. Gemiddeld worden er elke dag vijfduizend nieuwe of verbeterde drivers uitgebracht door ontwikkelaars. De kracht van DriverAgent is dat het alle updates snel van internet plukt en uit een gigantische hoeveelheid stuurprogramma’s de juiste versies aan de verschillende hardwareonderdelen van uw systeem koppelt.

De scanmodule van DriverAgent is zeer snel.

Na afloop van de scan, verschijnt er een overzicht van alle hardwareonderdelen op een webpagina. U ziet aan de rode kruisjes welke componenten u moet bijwerken. DriverAgent doet zijn werk erg goed, aangezien het op onze nieuwe Windows 7-testmachine zeven verouderde stuurprogramma’s detecteerde. Op onze XP-computer, wist het programma maar liefst 26 nieuwe updates te achterhalen. U weet nu precies voor welke componenten er nieuwe drivers beschikbaar zijn, waardoor u gericht naar de juiste webpagina van de fabrikant kunt surfen. Vervolgens haalt u de updates handmatig binnen. Weliswaar bevat DriverAgent links om de nieuwe stuurprogramma’s direct te downloaden, maar dan wordt u naar een betaalpagina geleid. Als u gebruik wilt maken van de downloadlinks in DriverAgent, dan bent u helaas genoodzaakt om 29,95 dollar te betalen voor een licentie van een jaar.

U ziet nauwkeurig voor welke hardwarecomponenten er nieuw stuurprogramma’s beschikbaar zijn.

DriverAgent 2.2010.1.5

Prijs Scan is gratis, gebruik van downloadlinks kost $ 29,95 per jaar

Taal Engels

Medium 559 KB download

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Phoenix Technologies LTD.

Oordeel 7/10

Pluspunten

Geen installatie nodig

Snelle scanmodule

Grote database

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Directe downloadlink werkt alleen in betaalde versie

0 Reactie(s) op: DriverAgent 2.2010.1.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.