Drives Monitor 7.7

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 18 januari 2012 14:27

Apps & Software

De kans is groot dat u zich niet erg actief bezighoudt met schijfbeheer. Dat is doorgaans ook geen probleem, tot de schijf volloopt en Windows ineens een stuk minder optimaal presteert. Drives Monitor is een gadget voor de zijbalk in Windows, waarmee u de belangrijke informatie van al uw harde schijven in één oogopslag kunt zien.

Zodra u de gadget downloadt en installeert (door op het gadget-bestand te dubbelklikken), wordt de Windows-sidebar geactiveerd en is de gadget in de sidebar geplaatst. Het voelt direct een beetje als een kermis, zeker als u meer dan één schijf hebt. Er wordt een flinke hoeveelheid informatie in een klein schermpje gepropt. U kunt dit verhelpen door de gadget op dubbele grootte weer te geven.

De gadget is wel heel klein en druk. Pas als u hem vergroot naar 150 of 200 procent, wordt het allemaal wat zichtbaarder.

Met behulp van statistieken en symbolische kleuren wordt de activiteit op uw schijven weergegeven. Zo ziet u snel genoeg wanneer een schijf vol raakt: de kleur verandert dan langzaam van groen, via geel en oranje naar rood. In de grafieken en statistieken ziet u hoeveel activiteit er is op een bepaalde schijf. Door op een specifieke schijf te klikken kunt u extra informatie laten uitklappen of de betreffende schijf openen. Jammer is dat de gadget voor de rest puur diagnostisch is, u kunt er verder geen schijfruimte mee vrijmaken of iets dergelijks. Het is - zoals de titel omschrijft - enkel een monitor. In dat opzicht doet het programma prima z'n ding, al hadden we het graag wat minder rommelig gezien.

U kunt extra informatie laten weergeven door in de gadget te klikken op een schijf.

Drives Monitor 7.7

Freeware

Taal Engels

Download 214 KB

OS Windows Vista/7

Systeemeisen 382 KB harde-schijfruimte

Maker Igor Bushin

Oordeel 7/10

Pluspunten

Alles in één overzicht

Aan de hand van kleuren snel problemen definiëren

Schijven openen vanuit gadget (snelkoppeling)

Minpunten

Interface rommelig en druk

Oorspronkelijk formaat te klein

Enkel een monitor

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Drives Monitor 7.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.