Software-update: geen drones meer rond Witte Huis

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 29 januari 2015 09:43

Nieuws

Slecht nieuws voor eigenaars van een DJI Phantom, misschien wel de bekendste drone ter wereld: zij mogen hun speeltje niet meer in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten, laten vliegen. En dat allemaal door één dronken medewerker van een inlichtingendienst.

Drie dagen geleden gebeurde iets waar de Amerikaanse overheid al een tijdje voor vreesde: een drone landde in de tuin van het Witte Huis. Voor een onbemande bestuurbare helikopter was het blijkbaar geen probleem om tot op een paar meter van de Amerikaanse president en zijn gezin te komen. De veiligheid was in het geding. Lees ook: Drones: 10 zeer bijzondere toepassingen.

25 kilometer

Een dag later bleek dat het slechts ging om de drone van een dronken medewerker van de National Geospatial-Intelligence Agency, een onderdeel van het Ministerie van Defensie. Het deed de discussie over de veiligheid rond het Witte Huis wel oplaaien: als iemand zomaar een drone in de tuin van de president kan laten landen, kunnen kwaadwillenden dat ook.

Nog voor de regels officieel zijn aangescherpt, heeft DJI, het Chinese bedrijf dat de drone maakt, al stappen ondernomen. Een verplichte software-update moet voorkomen dat eigenaren de Phantom binnen een straal van 25 kilometer van het Witte Huis laten vliegen. Het is een eerste stap naar een verscherpte regelgeving voor het besturen en gebruiken van drones.

1 Reactie(s) op: Software-update: geen drones meer rond Witte Huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 januari 2015 10:58 Oscar
    De bureaucratische procedures van ambtelijk Washington, werkten, tot ongenoegen van Obama's beveiligingsmensen, nogal stroperig tempo, en dus moest er een beetje vaart achter de procedure worden gezet, een beschonken medewerker van de inlichtingen dienst, met zijn drone was al voldoende om een stroperige bureaucratische procedure, te omzeilen, en het drone verbod tot genoegen van het Witte Huis, wat sneller van kracht te laten worden.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.