Drones: 10 zeer bijzondere toepassingen

Door: daan-doedens | 21 januari 2015 14:17

Blog

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Het fenomeen 'drones' is nog steeds een beetje in nevelen gehuld. De wetgeving is nog lang niet rond, de mogelijkheden zijn eindeloos en de technologie verbetert nog iedere dag. Maar wat kun je er eigenlijk precies mee?

Dat een drone kan vliegen, foto's kan schieten of een video kan opnemen, dat is duidelijk. De technologie staat echter nog in de kinderschoenen, en sommige vliegende robots kunnen al veel meer dan alleen leuke vakantiekiekjes maken. Lees ook: De opmars van de drone.

Dingen bezorgen

Webwinkel Amazon is een grote speler in de wereld van de drones. Het bedrijf is in een flinke tweestrijd verwikkeld met de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Amazon wil namelijk niets liever dan drones gebruiken om pakketjes te bezorgen, maar de FAA zorgt ervoor dat de internetwinkel bijna nergens de Verenigde Staten mag testen.

En dat is toch jammer. Want zeg nou zelf: hoe fijn zou het zijn als je iets online bestelt en het een halfuur later op je deurmat ziet liggen?

Boeven vangen

De politie in de Amerikaanse staat North Dakota gebruikte al even een drone genaamd Qube om een paar dronken jongeren van de weg te plukken. Helaas zetten de heren het op een lopen en verstopten zich in het donker in een graanveld. Geen probleem voor Qube: hij vond ze een voor een.

Maar Qube kan niet alleen helpen bij het vangen van kruimeldieven, ook doorgewinterde criminelen krijgen het ermee aan de stok, zoals het onderstaande, niet bijster goed geacteerde, filmpje laat zien.

Autorijden

Nou ja, niet zelf natuurlijk. Het begon allemaal toen twee mannen het vreemd vonden dat in racespellen vaak de zogenaamde 'chase cam' gebruikt wordt: het camerastandpunt hangt ergens achter en boven de wagen, in plaats van achter het stuur of op de motorkap. Niet erg realistisch.

Of toch? De heren stapten in een auto, lieten een drone met camera achter het voertuig vliegen, stuurden de beelden door naar een speciale bril en voilà: de auto wordt bestuurd met een heuse 'chase cam'.

Dansen...

Zet drie dansende vrouwen op een podium. Gooi er wat vreemde, futuristische muziek onder. Maak het geheel af met een lichtshow en een scherm met projecties aan de achterkant. O, en vergeet de drones niet.

Ze zijn misschien wat houterig en hun bewegingen zijn niet zo soepel als die van de danseressen, maar de drones dansen wel degelijk. Op de maat, op de goede plek, met de goede bewegingen.

... en zingen

Bond. James Bond. De eerste bastonen, dan de rest van het nummer. Wie kent het deuntje van de Bond-films niet? Veel hobby-muzikanten spelen het nummer maar al te graag. Drones ook, zo blijkt.

Met een stuk of wat drones, een handvol muziekinstrumenten en vooral engelengeduld is het de University of Pennsylvania gelukt om de vliegende robots de alom bekende 007-tune te laten spelen.

0 Reactie(s) op: Drones: 10 zeer bijzondere toepassingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.