Dropbox onderzoekt mogelijk lek in cloud-dienst

© PXimport

Dropbox onderzoekt mogelijk lek in cloud-dienst

Geplaatst: 18 juli 2012 - 05:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Dropbox is een onderzoek gestart naar een mogelijk lek in de cloud-dienst. Gebruikers klagen sinds dinsdag over het ontvangen van spam op e-mailadressen die alleen gebruikt worden voor de opslagdienst.

Dropbox laat weten dat er verschillende meldingen over spam zijn binnengekomen. Onder meer gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland zouden last hebben van de ongewenste e-mails. Dropbox zegt direct te starten met een onderzoek naar het mogelijke lek.

"Het heeft onze hoogste prioriteit om dit probleem grondig te onderzoeken, en we zullen het bekend maken wanneer we duidelijkheid hebben. We begrijpen dat het zeer frustrerend is om niet eerder een update over de situatie te krijgen, maar heb nog even geduld zolang het onderzoek duurt", aldus de officiële verklaring van Dropbox.

Junk-mail van goksites

Op het eigen forum van Dropbox spreken verschillende gebruikers over het ontvangen van junk-mail. Het merendeel hiervan heeft betrekking op goksites. Sommige gebruikers zijn bang dat een hacker misbruik heeft gemaakt van een lek in de populaire cloud-dienst. Ook is het mogelijk dat er alleen enkele e-mailadressen zijn gestolen door de communicatie met de servers te kraken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten