© PXimport

Duik in je geheime Facebook Inbox

Geplaatst: 23 april 2013 - 02:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Martin Gijzemijter

Dat je berichten kunt ontvangen via Facebook, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Elke dag gaan er op Facebook miljoenen berichten over en weer. Tussen vrienden, kennissen, familieleden, maar ook tussen vreemden. Die laatste berichten blijven vaak onopgemerkt.

Privacy

De reden dat de berichten onopgemerkt blijven is omdat Facebook ze een beetje verstopt. Dat lijkt heel onaardig, maar het heeft te maken met het feit dat Facebook niet wil dat gebruikers worden lastiggevallen met allerlei spamberichten.

Aan de andere kant wil de site echter wél oogluikend toestaan dat, wanneer je iemand kent maar nog niet direct een vriendschapsverzoek wilt sturen, het mogelijk is om die persoon een bericht te sturen. Dat is dus mogelijk, maar zodra je dit doet, komt het bericht terecht in een speciale inbox.

‘Geheime inbox’

De grap van het hele verhaal is dat zodra we je vertellen waar deze ‘geheime’ inbox zit, je waarschijnlijk niet kunt geloven dat je hem nooit eerder hebt gezien. Log in op Facebook en klik linksboven op het pictogram voor berichten.

 

© PXimport

Het kost niet veel moeite om in je geheime Facebook inbox te duiken.

Je krijgt nu de laatst ontvangen berichten te zien. Kijk je echter goed naast het kopje Postvak In, dan zie je in heel lichtgrijs het kopje Overige staan. Dat is dus het postvak waarin alle berichten binnenkomen die afkomstig zijn van niet-vrienden.

Klik hierop om het postvak te openen en je zult zien dat je waarschijnlijk in de afgelopen maanden flink wat berichten gemist hebt. Het merendeel daarvan kun je zo weggooien, maar er zit altijd wel een juweeltje tussen dat je echt niet had willen missen. Gelukkig hoeft dat nu ook niet meer.

 

© PXimport

Kans is groot dat je de meeste berichten kunt doorsturen naar de prullenbak.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten