Duizenden de straat op tegen ACTA

Door: andreas-udo-de-haes | 13 februari 2012 11:34

Nieuws

In verschillende Europese landen hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen het omstreden ACTA-verdrag. Ook de voorzitter van het Europarlement is tegen.

In tientallen Europese steden zijn zaterdag duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen ACTA, het omstreden verdrag dat piraterij en namaak moet tegengaan. In Amsterdam verzamelden zich naar schatting 200 mensen op de Dam, even veel als in Londen. Vooral in Oost-Europa en Duitsland waren er demonstranten op de been.

Steun brokkelt af

Ondertussen brokkelt de politieke steun voor het verdrag verder af. Nadat eerder de ACTA-rapporteur in het Europarlement in fel protest zijn taken neerlegde, heeft nu ook de voorzitter van het gehele Europarlement, Martin Schulz, kritiek.

"Ik vind het [ACTA] niet goed in zijn huidige vorm," aldus Schulz op de Duitse tv, meldt AP. Er zit volgens hem geen balans in tussen auteursrechten en individuele rechten van internetgebruikers.

Het Europarlement moet nog stemmen over het verdrag, dat achter gesloten deuren tot stand is gekomen. Verschillende lidstaten van de EU hebben al aangegeven het verdrag voorlopig niet te gaan ratificeren. De Duitse regering, die evenals Nederlandse het verdrag nog moet ondertekenen, stelt dat ook tot nader order uit.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Duizenden de straat op tegen ACTA

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.