Dune HD TV-303D - Netwerkstreamer met 3D-ondersteuning

© PXimport

Dune HD TV-303D - Netwerkstreamer met 3D-ondersteuning

Geplaatst: 25 november 2013 - 07:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Maikel Dijkhuizen

Dune HD brengt doorgaans prima mediaspelers op de markt en ook de TV-303D is daar weer een mooi voorbeeld van. Onder leiding van de Sigma Designs-processor tovert dit elegante apparaatje haarscherpe (3D-)films op een HDTV.

De Taiwanese fabrikant heeft de TV-303D gegoten in een matzwarte behuizing met bovenop behoorlijk wat koelgaten. Die zijn nodig ook, want deze mediaspeler heeft geen ventilator. Aan de voorzijde zijn er alleen een blauw led-lampje en infraroodontvanger zichtbaar. De behuizing is behoorlijk compact. Toch is er aan de zijkant ruimte om een 2,5inch-schijf te monteren. Via twee usb-poorten en een SD-kaartlezer sluit je ook andere opslagdragers aan.

 

© PXimport

De behuizing is behoorlijk compact.

Ook als netwerkstreamer is de TV-303D geschikt, want een ethernetpoort en wifi-adapter zijn geïntegreerd. De ondersteuning voor mediaformaten is dik in orde. 3D-films verschijnen in Full HD-kwaliteit vloeiend op de televisie. Ook met veelgebruikte bestandsindelingen als mkv, m2ts, iso en flac heeft de TV-303D geen enkele moeite. DTS HD Master Audio-sporen stuurt deze mediaspeler feilloos door naar je AV-receiver.

Zodra je de speler voor de eerste keer aanzet, helpt een Nederlandstalige wizard je om enkele belangrijke instellingen goed te zetten. Het menu is vrij sober ingericht, waardoor je niet lang hoeft te zoeken naar specifieke onderdelen. Onder meer een lijst met mediabronnen, browser, radiodiensten en spelletjes zijn aanwezig. Prettig is dat firmware-updates automatisch worden opgehaald.

 

© PXimport

Dankzij zijn aansluitingen is hij ook als netwerkstreamer geschikt.

Conclusie

Deze Dune HD heeft een vrij hoge adviesprijs, maar daar krijg je wel een uitstekende mediaspeler voor terug. Het enige minpunt is dat het menu geen filminformatie weergeeft. Als je deze beperking geen hoofdzaak vindt, zal je veel plezier beleven aan dit veelzijdige apparaat. De TV-303D is ook verkrijgbaar onder de naam Zappiti Player Mini voor een adviesprijs van 219 euro. Het enige verschil is dat op dit apparaat de Zappiti-software verantwoordelijk is voor de interface.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

3D-films afspelen

Compacte behuizing

2,5inch-schijf monteren

Minpunten

Duur

Conclusie

Dune HD TV-303D --------------- **Prijs** € 199,95 **Mediaprocessor** Sigma Designs SMP8672/8673 **Geteste firmware-versie** 130114\_1511\_b3 **Videoformaten** Mkv, mpeg, m2ts, vob, avi, mov, mp4, qt, asf, wmv, iso **Videocodecs** Mpeg-2, mpeg-4, xvid, h.264, wmv9, vc-1 **Audioformaten** Mp3, mpa, m4a, wma, flac, ape, ogg, wav, aac, ac3, pcm/lpcm, Dolby Digital, DTS **Ondertitels** Srt, sub, text, ssa/ass, sub/idx, pgs, ts **In- en uitgangen** HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch), 2x usb2.0-host, usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC), ethernet 10/100/1000, wifi 802.11b/g/n...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten